Sport

2014.08.25. 07:27

Kiszenvedték a sikert

Debrecen - A Loki nyögvenyelős mérkőzésen fektette két vállra a Szombathelyi Haladást.

Debrecen - A Loki nyögvenyelős mérkőzésen fektette két vállra a Szombathelyi Haladást.

A csütörtöki, Young Boys elleni Európa Liga-mérkőzést követően pénteken a déli órákban érkezett meg a debreceni reptérre a DVSC-TEVA együttese, ám pihenésre nem sok ideje maradt Kondás Elemér csapatának, hiszen vasárnap este már a Szombathelyi Haladás volt "hivatalos" bajnoki meccsre a Nagyerdei Stadionba.

Az EL-összecsapáson vereséget szenvedő cívisvárosiak nem a legjobb hangulatban készülődtek a Vas megyeiek látogatására, ráadásul az OTP Bank Ligában sem megy valami fényesen a Lokinak. Szerencsére ugyanez elmondható a zöld-fehérekről is, akik ugyanúgy egy-egy győzelemmel és döntetlennel, valamint két verséggel szerénykedtek a mezőny közepén, mint a házigazdák. A Haladás mélyrepülésére akad magyarázat, hiszen fél tucatnyi játékosuk távozott a nyáron, azonban a DVSC eddigi sikertelensége meglehetősen nagy meglepetés.

Nyugdíjas tempóban

Nem mondhatni, hogy hosszú sorok kígyóztak a stadion irányába a meccs előtt, hiába, a vasárnap esti fél kilences kezdés minden, csak nem szurkolóbarát. Emellett a debreceniek utóbbi hetekben tapasztalt szereplése is okozója az érdektelenségnek, a kezdési időponton nem, azonban ezen mindenképpen változtathat a jövőben a csapat.

Öt védővel állt fel a Haladás, ami azt sejtette, hogy defenzív futballra készülnek Artner Tamásék, a gólokat pedig a kontráiktól várják a szombathelyiek. A védekezésre berendezkedett Haladásnak kedvezett a találkozó első félidejének lassúsága, ugyanis nyugdíjas tempóban kezdtek el focizni a felek. A hazaiaknál elsősorban az ötletesség hiányzott, fásultan mozgott a fehér mezes gárda, komolyabb helyzetekig nem is jutottak Kulcsárék. A másik oldalon viszont Gaál ajtó-ablak ziccert hibázott, amikor senkitől sem zavartatva, a kapunak szemben állva mellé fejelte a labdát.

Az első játékrész krónikájához tartozik, hogy Selim Bouadlának megsérült a bokája, ezért le kellett cserélni, egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia a francia középpályásnak. Füttyszó kísérte az öltözőbe a játékoskat.

Megjött a gól is

A második félidő viszont remekül kezdődött, Bódi-Brkovics-Kulcsár akció végén a támadó a lábak között a jobb alsóba lőtt. A vezető találat után megélénkült a Loki teljesítménye, Sidibe is gólt lőhetett volna, de ahogyan teltek a percek, úgy szürkült el ismét a játék. A Debrecen innen már uralta a találkozót és többet is támadott ellenfelénél, igyekezett megszerezni a megnyugtató második gólt. Ehhez a legközelebb Sidibe járt, de teljesen tisztán mellé fejelt.

Az utolsó negyedóra percei főként mezőnyjátékot hoztak, a Loki nyögvenyelősen, nem igazán jól játszva, de megszerezte a fontos három pontot.

HBN-TN


A tények

OTP Bank Liga, 5. forduló

DVSC-TEVA – Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)

Nagyerdei Stadion, 3500 néző. Vezette: Fábián (Albert, Buzás)

DVSC: Novakovics - Lázár, Morozov, Brkovics, Korhut - Bódi, Varga J., Bouadla (Szakály P. 32.), Vadnai – Kulcsár (Seydi 82.), Volas (Sidibe 46.)

Haladás: Rózsa – Schimmer, Jagodics (Varga G. 81.), Dvorschák, Devecseri, Katona – Nagy O., Szakály A. (Jancsó 56.), Iszlai (Németh M. 71.), Halmosi – Gaál B.

Gól: Kulcsár (50.)

Sárga lap: Dvorschák (33.), Vadnai (37.), Devecseri (48.), Katona (57.), Lázár (62.), Nagy O. (68.)


HAON-ÉLŐ – DVSC vs. Haladás 1-0 (0-0)

Debrecen - A labdarúgó NB I 5. fordulójában a Loki hazai pályán, a debreceni Nagyerdei Stadionban fogadta a Szombathelyi Haladás csapatát. A mérkőzésről élőben tudósítottunk vasárnap 20.30-tól.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!