Sport

2014.10.16. 11:49

Döntetlen a tabella első otthonában

Debrecen - A DEAC női futsalcsapata 3-3-at játszott a Kalafa-Újbarok SE otthonában az NB II 5. fordulójában.

Debrecen - A DEAC női futsalcsapata 3-3-at játszott a Kalafa-Újbarok SE otthonában az NB II 5. fordulójában.

Nehéz feladat várt Sólyom Attila tanítványaira, hiszen a Szári Sportcsarnokból kellett elhozniuk a három pontot. A DEAC már az első félidő elején megszerezte a vezetést Radics Ágnes révén, de nem kellett sokat várni, hiszen a hazai csapat 5 percre rá egyenlíteni tudott. Az adok-kapok ezután is folytatódott, hiszen Tóth Angelika még ebben a játékrészben visszaszerezte a vezetést, ám a hazai válasz ezúttal egy perc múlva érkezett. A fordulás után Tóth belőtte csapata harmadik találatát is, de a listavezető egy pontot otthon tartott, miután 4 perccel a vége előtt ismét egalizált.

Hamar kiderült, hogy az Újbarok SE nem véletlenül áll az NB II-es tabella első helyén” – értékelte a meccset Sólyom Attila, a DEAC vezetőedzője. – „Bár kevesen voltak, gyors és képzett játékosokból állt a csapatuk. A mérkőzés elején mindkét csapat nyílt sisakkal játszott, így a kapuk felváltva forogtak veszélyben. Az ellenfél inkább az egyéni megoldásokra és a centerjátékra épített, mi pedig a csapatjátékkal, a szervezett védekezéssel és a gyors kontránkkal próbáltuk megnyerni a mérkőzést. A vezetés megszerzése után további gólokat kellett volna szereznünk, amihez a helyzeteink megvoltak. Ehelyett váratlanul egyenlített az ellenfél és kezdhettünk mindent elölről. Ugyanez volt a koreográfia a második gólunknál is, csak itt még hamarabb jött a válasz. A mérkőzés nagy részében mi irányítottunk, viszont sok 1-1 elleni párharcot elvesztettünk. Mindhárom kapott gólt figyelmetlenség előzte meg, de a legfájóbb a harmadik gól volt, ahol a teljes mezőny megállt a sípszóra várva. Az utolsó percekben mindent megpróbáltunk, de a vezetést és a győzelmet már nem tudtuk megszerezni” – mondta a szakvezető.

A DEAC legközelebb a RÁBA ETO otthonába utazik a Magyar Kupában.

- Makranczi László -


Kalafa-Újbarok SE-DEAC 3-3 (2-2)

Újbarok: Botos Regina – Szabó Zita, Virág Mária, Pap Eszter, Farkas Diána, Reményik Katalin. Vezetőedző: Szabó László.

DEAC: Kósa Viktória – Radics Ágnes, Tóth Angelika, Lovas Anna, Erdős Edina, Dancs Rebeka, Bai Krisztina. Vezetőedző: Sólyom Attila.

Gól: Virág Anna, Farkas Diána, Pap Eszter, illetve Tóth Angelika (2), Radics Angelika.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!