Sport

2014.10.29. 14:07

Kányási fantasztikus: két magyar bajnoki cím két hét alatt

Debrecen - A két korosztállyal idősebbek (U-23) között megszerzett bajnoki arany után a vele azonos korúak versenyében is hazánk legjobbjának bizonyult Kányási Roland.

Debrecen - A két korosztállyal idősebbek (U-23) között megszerzett bajnoki arany után a vele azonos korúak versenyében is hazánk legjobbjának bizonyult Kányási Roland.

A Debreceni Sportcentrum – Sportiskola 73 kg-ban versenyző dzsudokája ellenállhatatlan volt a győrszentiváni junior „B” Országos Cselgáncs Bajnokságon. 18 éves sportolónk mind a négy meccsét megnyerte, ráadásul három ellenfelét ipponnal, tehát idő előtt „intézte el”. Roland így két héten belül U-23-as és Junior „B” magyar bajnoki címet is szerzett.

A DSC-SI sportolója érthetően nagyon boldog volt idei második hazai aranya után. „– Azért is örültem nagyon, mert a felkészülés nem úgy ment, ahogyan elterveztük. Az edzőpartnerem megsérült, ezért az ob előtti két hetet tudtuk csak végigküzdeni” – mondta fiatal debreceni cselgáncsozó, aki végül nagyon jó formában versenyzett az ob-n. „- Rá tudtam kényszeríteni úgymond a stílusomat az ellenfelekre. Így tudtam négy meccsemből hármat ipponnal nyerni. Az én erősségem az, hogy bal oldalra dolgozom. A legtöbben nem szeretik a balosokat, így ez egy nagy fegyvertény számomra. Ez az oldal szinte mindenkinek ellentétes irányú és nagyon szokatlan” – zárta gondolatait Kányási.

Roland a mostani kettővel együtt már hét bajnoki címet szerzett 13 éve kezdődött pályafutása során. Idén már nem lesz több egyéni viadal, „csak” korosztályos csapatbajnokságok vannak hátra.

- Debreceni Sportcentrum Kft. -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!