Sport

2014.11.12. 15:50

Három büntető és hat gól

Debrecen - A DVSC-TEVA fölényesen győzött Békéscsabán és továbbjutott a Ligakupa B csoportjából.

Debrecen - A DVSC-TEVA fölényesen győzött Békéscsabán és továbbjutott a Ligakupa B csoportjából.A Ligakupa B kvartettjének rangadójára került sor Békéscsabán, ahol az élen álló hazaiak a második helyezett DVSC-TEVA együttesét fogadták a Kórház utcában. A találkozóra műfüvön került sor, mert a csabaiak centerpályájának gyepét ezekben a hetekben újítják föl.

Mivel a héten nem rendeznek NB I-es bajnoki fordulót, több alapembert is pályára küldött Kondás Elemér a Lokiban, például Zsidait, Lázárt, Mihelicet vagy Bódit, míg a csatársorban a Kulcsár-Volas duónak szavazott bizalmat a debreceni tréner.

Uralták a meccset

Ahogyan az várható volt, az egy osztállyal magasabb szinten futballozó vendégek vették kézbe a játék irányítását mindjárt a mérkőzés elején, de az első húsz percben nem forogtak különösebb veszélyben a kapuk. A 26. percben egy szép támadást követően a szlovén Rene Mihelic lőtt 16 méterről gólt. A vendéggólt követően emberhátrányba kerültek a lila-fehérek, miután Vozárt kiállították

Potyogtak a gólok

A második félidőben még nyomasztóbbá vált a debreceni fölény, a csabaiak csak a védekezéssel tudtak törődni. A játékrész közepén Tisza vette be szabadrúgásból a kaput, majd Jovanovicot vágták fel a büntetőterületen belül, Mihelic biztosan lőtte a hálóba a megítélt tizenegyest. Beindult a gólhenger, Kulcsár labdáját a fiatal Sós Bence váltotta gólra, majd a végén még két tizenegyest harcolt ki a Loki. A Ludánszki, illetve Sós ellen elkövetett szabálytalanságokért megítélt büntetőket Tisza és Mihelic értékesítette.

A DVSC tehát esélyeshez méltóan hozta a békéscsabai kilencven percet és ezzel bebiztosította a helyét a Ligakupa tavaszi küzdelmeiben. A sorozatból még egy találkozó van hátra az idén a cívisvárosiak számára: a jövő héten Szegeden vizitálnak a piros-fehérek.

HBN


Ligakupa B csoport, 5. forduló

Békéscsaba – DVSC-TEVA 0-6 (0-1)

Kórház utcai műfüves pálya, 300 néző. Vezette: Berke (Kispál, Pápai)

Békéscsaba: Czuczi – Bényei, Balogh Mik., Pataki, Szántó – Vozár, Tölgyesi, Borbély (Király 62.), Zámbori – Birtalan (Balogh Mil. 58.), Vólent (Tóth G. 74.)

DVSC: Verpecz – Lázár (Sós 68.), Ludánszki, Brkovics (Kinyik 71.), Vadnai – Bódi (Jovanovic 46.), Zsidai, Berdó (Korhut 68.), Mihelic - Kulcsár, Volas (Tisza 46.)

Gól: 0-1 Mihelic (26.), 0-2 Tisza (63.), 0-3 Mihelic (11-esből, 65.), 0-4 Sós (72.), 0-5 Tisza (11-esből, 87.), Mihelic (11-esből, 90.)

Sárga lap: Bódi (22.), Balogh Mik. (27.), Kinyik (73.), Király (88.)

Kiállítva: Vozár (30.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!