Sport

2015.12.19. 11:19

A Barca vagy a River lehet a legjobb klub

Jokohama - Harmadik trófeájukat szerezhetik meg a spanyolok a vb-n.

Jokohama - Harmadik trófeájukat szerezhetik meg a spanyolok a vb-n.

Eldőlt, hogy a Barcelona együttese lesz a Libertadores-kupa-győztes argentin River Plate ellenfele a Japánban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság fináléjában.

A River még a szerdai elődöntőben biztosította be helyét az utolsó körre, miután 1–0-ra legyőzte a japán San­frecce Hirosima gárdáját. Csütörtökön a katalánok a kínai Kuangcsou Evergrande csapatával mérkőztek meg a másik elődöntőn. Bár Messi és Neymar sem léphetett pályára az összecsapáson, egy percig sem forgott veszélyben a spanyolok sikere, akik Suárez mesterhármasával végül 3–0-ra húzták be a meccset.

A Barca-fölény ellenére egészen a 39. percig kellett várni az első találatra: Rakitic távoli lövése kijött a kapusról, Suárez pedig lecsapott rá, 1–0. A szünet után szinte rögtön jött a második, ismét Suárez villant. A 67. minutumban egy tizenegyest értékesített az uruguayi, beállítva ezzel a 3–0-s végeredményt.

Luiz Felipe Scolari alakulata, az Ázsia BL-győztes Kuangcsou csapata így a harmadik helyért fojtathatja, vasárnap 8 órától csap majd össze a Sanfrecce Hirosimával.

A döntőt vasárnap 11.30-tól rendezik Jokohamában (élő M4): a River Plate másodszor, míg a végső győzelemre már előzetesen kikiáltott Barcelona harmadszor hódíthatja el a trófeát.

A FIFA-klubvilágbajnokságon hat kontinens szövetségeinek a bajnok klubjai vesznek részt 2000 óta, elődjének tekinthető a Világkupa. A River 1986-ban nyert, míg a spanyol együttes 2009-ben és 2011-ben szerzett aranyat a tornán.

HBN–SZADÓ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!