Sport

2016.07.29. 16:26

DVSC: a hangulattal nincs gond, bíznak a Gyirmót elleni sikerben

Debrecen - Az újonc Gyirmót ellen indulna el újra fölfelé a Loki vasárnap.

Debrecen - Az újonc Gyirmót ellen indulna el újra fölfelé a Loki vasárnap.

Felforgatott héten van túl a DVSC: miután Kondás Elemér és segítői hétfőn lemondtak, Herczeg Andrással az élen egy ideiglenes szakmai stáb vette át a csapat irányítását. Nem voltak tehát egyszerű helyzetben a Debrecen játékosai a vasárnap 18 órától, a Nagyerdei Stadionban rendezendő Gyirmót elleni bajnoki előtt, ám amint azt Horváth Zsolttól megtudtuk, így is egyértelműen győzelmi szándékkal fognak pályára lépni.

Betartani az utasításokat

– Kifogástalan a hangulat a csapatban, profi játékosok lévén, függetleníteni tudjuk magunkat a történtektől. Annál is inkább, mert az a mi „szakmánkban” benne van a pakliban, hogy el kell hagyni a csapatot, legyen szó edzőről, vagy labdarúgóról. Úgy hiszem, jó munkát végeztünk a napokban, bizakodóak vagyunk az összecsapást illetően – fogalmazott a Loki jogi doktori végzettségű támadója, Horváth.

Eddig két fordulón vannak túl az együttesek az OTP Bank Liga 2016/17-es kiírásában: a cívisvárosiak egy pontot gyűjtöttek, míg az újonc Gyirmót kétszer ikszelt.


[poll id="1149"]


– Egy frissen feljutott gárda lesz az ellenfelünk, de ez közel sem jelenti azt, hogy könnyű 90 perc várna ránk, sőt! Nyilván hajtja őket a bizonyítási vágy, plusz a keretük is elég erős ahhoz, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Ezzel együtt természetesen győzni akarunk, és elindulni fölfelé. A védelmük igen jól zár, azonban a szakmai stáb megadta számunkra azokat az ukázokat, melyek betartásával feltörhetjük a hátsó alakzatukat – mondta el lapunk érdeklődésére a Loki 88-asa.

Ahogy azt korábban megírtuk, több hiányzót is nélkülöznie kell a Debrecennek: nincs játékra alkalmas állapotban Szakály Péter, Varga József, Holman Dávid és Bokros Tibor sem. – Valóban jó pár alapemberünk bajlódik sérüléssel, viszont elég erős a keretünk ahhoz, hogy pótolni tudjuk őket, és megoldjuk a feladatot – így Horváth.

A két egylet még sohasem játszott egymás ellen, de amint arra a DVSC csatára is felhívta a figyelmet, ez a kijelentés kissé csalóka. – Csapatként valóban nem kerültünk még egymás útjába, viszont nem egy játékos van mindkét oldalon, aki már meccselt egymás ellen, így nem leszünk ismeretlenek a másik számára.

Még két napig

Már csak szombaton és vasárnap lehet megváltani a Loki-bérleteket, az állandó belépőket a Nagyerdei Stadion pénztáraiban, vagy online, a nagyerdeistadion.hu webáruházában tudják megvásárolni a szurkolók.

HBN-SZADÓ


Piros-fehér klub nyílik a stadionban

Debrecen - Vasárnap délután Loki-meccset körítő programmal mutatkozik be a közönségnek Debrecen új szurkolói klubja, a Nagyerdei Stadionban található Piros-fehér.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!