Sport

2016.09.22. 16:45

Mozgalmasan alakul a DHK hétvégéje

Debrecen - Varga Arnold szerint nyert ügyük lesz Dunaújvárosban, ha nem szórják meg őket kiállításokkal.

Debrecen - Varga Arnold szerint nyert ügyük lesz Dunaújvárosban, ha nem szórják meg őket kiállításokkal.

A Debreceni Hoki Klub nem lazíthat a hétvégén, hiszen a csapatra két komoly erőpróba vár a MOL Ligában: Jevgenyij Muhin tanítványai pénteken 18 órakor a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában lépnek a jégre (az összecsapást az M4 Sport élőben fogja közvetíteni), majd vasárnap 17 órakor a pontvadászat egyik „izompacsirtája”, a négy meccset követően veretlen mérleggel büszkélkedő, a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyesének tartott MAC Budapest érkezik a cívisvárosba. A hajdúságiak nemrég már megleckéztették az Acélbikákat a Debreceni Jégcsarnokban, a 4–1 sikerből a duplázó Sergei Piskunov, valamint Sergey Kochetkov és Kovács Viktor vállalt főszerepet.

Két láncszem kiesett

– Nem lesz egyszerű dolgunk a Dunaújváros csarnokában, ez már bebizonyosodott a múlt pénteki meccsen is – szögezte le lapunknak Varga Arnold, a cívisek védője – A szakmai stáb eltiltás miatt nem számíthat Bezrukovra és Koszourovra, ami nem könnyíti meg a helyzetünket. Tisztában vagyunk vele, hogy az újvárosiak remekül használják ki az emberelőnyös szituációkat, így nem szabad sok kiállítást összegyűjtenünk. Úgy gondolom, kulcsfontosságú lesz, melyik gárda szerzi a mérkőzés első gólját. A MAC keretét kiváló képességű jégkorongozók alkotják, emellett a fővárosiaknak remekül sikerültek az átigazolások. Az eddigi teljesítményünkkel maximálisan elégedett vagyok, bár a Diósgyőrrel szemben alulmaradtunk, de ez benne van a pakliban. A Csíkszeredát 14–2-re múltuk felül, riválisunk rövid idő alatt harmadik meccsét vívta ellenünk, így az eredményben a fáradtság is fontos szerepet játszott. Egyébként a szerediak ellen szoros összecsapásra számítottam, ugyanis a MAC csupán hosszabbítást követően tudta őket két vállra fektetni. Nyáron csatlakoztam a DHK-hoz, abszolút pozitív benyomások értek, minden téren meg vagyok elégedve a klubbal. Jevgenyij Muhin személyében egy keménykezű edzőt ismertem, tőle is azt kaptam, amit előzetesen vártam.

HBN-BÁ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!