Sport

2017.02.13. 14:42

Odahaza nem hibázhat a DHK

Debrecen - A válogatott Varga Arnold szoros, kiegyenlített küzdelemre számít a brassóiak ellen.

Debrecen - A válogatott Varga Arnold szoros, kiegyenlített küzdelemre számít a brassóiak ellen.

Mostantól nem „babra megy a játék” a MOL Ligában, hiszen a bajnokságban elkezdődik a rájátszás. Az alapszakaszt a negyedik helyen záró, így a pályaelőnyt birtokló Debreceni Hoki Klub az ötödikként végző ASC Corona Brassóval csap össze a negyeddöntőben. Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc első felvonására a cívisvárosban kerül sor kedden 18 órakor. A csapatoknak nem sok idejük marad a pihenésre, ugyanis szerdán 18 órakor újra egymásnak feszülnek a Debreceni Jégcsarnokban.

A hajdúságiak a pontvadászat első fázisában négyszer mérték össze az erejüket az erdélyi ellenlábassal, Berta Ákosék két vereség mellett ugyanennyi győzelmet tudnak felmutatni. A bajnokik során jól kiismerhették egymást a felek, így nagy kérdés, melyik gárda tud váratlannal előrukkolni a playoff során.

Veszélyes légiósok

– Az elmúlt időben több hokist igazoltunk, így az idény eleji mérkőzésekből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni – kezdte a mondandóját Varga Arnold. – Nehéz lesz újat mutatni, de próbáljuk meglepni riválisunkat. Kemény találkozók előtt állunk, a két együttes gyakorlatilag azonos szinten áll. Úgy gondolom, öt-hat összecsapásig simán elhúzódhat ez az ütközet. Kulcsfontosságú lesz, hogy a hazai fellépéseinket sikerrel zárjuk. Ellenfelünk valószínűleg agresszívan letámad majd bennünket. A Brassó légiósokból álló sora bombaerős, rengeteg pontot termeltek a szezonban, őket meg kell próbálnunk kikapcsolni. A múlt héten a keret nagy része háromnapos pihenőt kapott a feltöltődésre. Szerencsére sérülés nem nehezíti a dolgunkat, teljes csapattal állhatunk ki. Egy ilyen párharcban az adott formának és a fáradtságnak egyaránt döntő jelentősége lehet.

Vb-szereplésben reménykedik

A magyar válogatott az előző héten Dél-Koreában vett részt felkészülési tornán, Rich Chernomaz legénysége a dánok mögött, a házigazdát és Japánt megelőzve a második pozícióban zárt. A DHK-t Németh Attila és Varga Arnold képviselte Ázsiában.

– Pozitívan értékelem a viadalt, nagyon fiatal gárdával tudtunk szép eredményt elérni. Sajnos Dániától 5–1-es vereséget szenvedtünk az utolsó napon. Ha lett volna egy pihenőnapunk, talán az északiakat is le tudtuk volna győzni. A kapitány egyik játékos teljesítményét sem értékelte külön. Személy szerint elégedett vagyok a produkciómmal, amit kértek tőlem, igyekeztem megvalósítani. Abban bízom, hogy a világbajnokságon is magamra húzhatom a nemzeti együttes szerelését. Fárasztó volt a dél-koreai megmérettetés, ám a Brassó ellen igyekszem a maximumot nyújtani – fogalmazott a hajdúságiak 24 éves bekkje.

HBN-BÁ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!