Sport

2017.07.06. 11:31

DKSI: Varga Bálint és Füri Márton győzelme

Debrecen - A Magyar Kerékpáros Szövetség országúti szakága június 23-24-25-én, Ibrányban rendezte meg a felnőtt, utánpótlás és amatőr időfutam ob-t, és a felnőtt, utánpótlás országúti ob-t.

Debrecen - A Magyar Kerékpáros Szövetség országúti szakága június 23-24-25-én, Ibrányban rendezte meg a felnőtt, utánpótlás és amatőr időfutam ob-t, és a felnőtt, utánpótlás országúti ob-t.

A versenyzőknek egy közel 15 kilométeres körpályán kellett helytállniuk, amit az Ibrány-Tiszabercel-Buj-Ibrány útvonalon jelöltek ki.

Az U17-es korcsoportnak az egyenkénti indítású időfutamon a táv 1 kör, a tömegrajtos mezőnyversenyen 5 kör volt. A debreceni KONTENT-DKSI a fiúknál ebben a korcsoportban négy versenyzőjével nevezett.

Az időfutamban a kellemetlenül szeles pályán, erejét jól beosztva Varga Bálint diadalmaskodott, 29 másodperccel megelőzve a második Füri Mártont, aki mögött a harmadik helyen Lepold Sámuel végzett 5 másodperc hátránnyal.

E korcsoport mezőnyversenyét szombaton délután indították. Többen próbálkoztak szökésekkel, de egyik sem bizonyult sikeresnek, így a dobogós helyezésekről sprintbefutó döntött. A nagyobb létszámú csapatok, a szekszárdi és a debreceni 4-4 fős „vonattal” vágott neki az utolsó kilométereknek, hogy felvezesse a sprintert a befutóra. A DKSI felvezetése bizonyult az eredményesebbnek, mert az első emberük, Pető Dániel kiállása megzavarta a szekszárdi vonatot, és elbizonytalanodtak. A csapat nélküli Füri Márton viszont testi fölényét kihasználva, erélyes magatartásával betolakodott a DKSI vonatába a sprinter Sánta Ármin elé, Varga Bálint felvezető mögé. Varga, miután felvezette a sprintet, a céltól 100-150 méterre vette észre, hogy mögüle nem csapattársa, Sánta jön a befutóra, hanem Füri, minden erejét beleadva próbálta a csapatának megszerezni az első helyet. A felvezetés sokat kivett belőle, így 10-20 centiméterrel a második helyre szorult. A harmadik helyet csapattársa, Sánta Ármin szerezte meg.

- Balogh Sándor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!