Sport

2017.12.13. 09:38

Asztalitenisz Top 12 - Négy között a címvédők

Budapest - Lakatos Tamás és Ambrus Krisztina személyében mind a két címvédő játékos bejutott a legjobb négy közé az asztaliteniszezők Top 12 bajnokságán.

Budapest - Lakatos Tamás és Ambrus Krisztina személyében mind a két címvédő játékos bejutott a legjobb négy közé az asztaliteniszezők Top 12 bajnokságán.

A Marczibányi téri Ormai László Csarnokban zajló torna keddi nyitónapján a csoportmérkőzéseket bonyolították le.

A Passauban légióskodó, 22 éves Lakatos gyakorlatilag öt győzelemmel lépett tovább, igaz, egyik ellenfele sérülése miatt ténylegesen csak négy meccset kellett játszania. Mögötte a BVSC játékosa, Molnár Krisztián lett az 1-es csoport másodikja.

A másik hatosban is voltak sérülés miatti visszalépések, itt a német TTC Ober-Erlenbach asztaliteniszezője, Ecseki Nándor végzett az élen a celldömölki Szita Nándor előtt.

Szerdán Lakatos-Szita és Molnár-Ecseki elődöntőket rendeznek.

A nőknél a 25 éves Ambrus - az Erdért SE játékosa - négy győzelemmel és egy vereséggel csoportja második helyén végezve lépett tovább a legjobb négy közé. Az 1-es számú hatost a Statisztikát képviselő Fehér Orsolya nyerte százszázalékos teljesítménnyel, Ambrust 4-1-re megverve.

A 2-es csoportban a korábbi bajnok Madarász Dóra győzelmével érvényesült a papírforma - a Szekszárd játékosa öt sikerrel végzett az élen -, mögötte a budaörsi Nagyváradi Mercédesz lett a második, ő négyszer nyert.

Az elődöntőben Madarász Ambrussal, Fehér pedig Nagyváradival csap össze.

A szerdai program 15 órakor kezdődik.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!