Sport

2018.11.07. 13:36

A zimankó sem jelent majd gondot

Debrecen - Mintegy 800 millió forintból befedik a pallagi edzőcentrum egyik műfüves nagypályáját, két hónap múlva kész!

Debrecen - Mintegy 800 millió forintból befedik a pallagi edzőcentrum egyik műfüves nagypályáját, két hónap múlva kész!

A Hajdú-bihari Napló és a Hajdú Online is beszámolt a nyár közepén arról, hogy elkezdődtek a munkálatok a Debreceni Labdarúgó Akadémián, ahol az egyik műfüves nagypályáját „csarnokká változtatják”, így a téli tréningeket nem kell mostoha körülmények között megtartaniuk a Loki felnőtt és utánpótlás csapatainak.

TAO-s pénzből

Azóta már többek között készen van a tetőszerkezet, és két hónapon belül birtokba is vehetik a fedett pályát a futballisták Pallagon.

– Év végére kell elkészülnie az épületnek – avatott be bennünket a részletekbe Róka Géza, a DVSC cégvezetője, amikor kilátogattunk az építési területre, – a tervek szerint január elején adjuk majd át. TAO-s beruházásból készült, és már nagyon várjuk, hogy ez a régi álmunk megvalósuljon.

Nagy szükség volt rá, mert a téli felkészüléssel mindig akadtak gondok az időjárás miatt, ez most megoldódik.”

Az MLSZ a regionális utánpótlás-központokkal szemben támaszt bizonyos infrastrukturális követelményeket, az egyik ilyen a fedett játéktér megléte. Azaz több szempontból is indokolt az építkezés – mondta a sportvezető, hozzátéve, 70X60 méternyi területet fednek le. Bár konkrét összeget nem mondott, mint arról korábban is írtunk, mintegy 800 millióba kerül az átépítés.

A pálya a főépület mellett áll, ezért a két létesítményt egy zárt folyosóval összekötik, vagyis az öltözőből anélkül juthatnak el a játékosok a csarnokba, hogy ki kellene menniük a hidegbe. – Egy minden igényt kielégítő, huszonegyedik századi fedett pálya készül el hamarosan. Nagy öröm ez, mert tovább emeli az infrastrukturális szintjét az akadémiának. Ez egy újabb lépcsőfok, és rendkívül fontos, mert a téli felkészülés időszaka mindig kritikus a magyar labdarúgásban – mondta Róka Géza.

Előbb bontani kellett

Mint megtudtuk, egyelőre nem lesz lelátórész a csarnokban, amelynek a falai üvegből készülnek, vagyis kellően világos lesz nappal benne. Bár a konkrét építési munkákat július elején kezdték el, valójában közel két esztendeje indították el a projektet az illetékesek.

– Előbb el kellett bontani a régi, korábban kialakított műfüves pályát, ami azért bizonyos nehézségekkel járt, mert fel kellett szedni körben egy vastag betonkoszorút. De természetesen ez megoldódott, s mint látható, nincs akadálya, hogy időben elkészüljön az építmény.

TN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!