Sport

2019.02.07. 20:39

Felemás második nap a Bocskain

Debrecen - Csütörtök délután már igazi bokszcsemegék voltak a Nagyerdőn, magyar sikerekkel és kudarcokkal egyaránt.

Debrecen - Csütörtök délután már igazi bokszcsemegék voltak a Nagyerdőn, magyar sikerekkel és kudarcokkal egyaránt.

Nem indult igazán jól a második nap a 63. Bocskai-emlékversenyen magyar szempontból, hiszen a hölgyeknél két magyar versenyző is vereséget szenvedett.

Kora délután pedig a DVSC-s hajdúhadházi Bernáth László lépett a szorítóba, aki először küzd a felnőttek között. Óriási meccset vívott, szépen bokszolt, jó volt a lábmunkája, a vége azonban megosztott pontozással vereség lett.

Nagyon jó mérkőzés volt, egy kiváló izraeli ellenféllel szemben. Talán ha többet ütök, meglehetett volna a győzelem is”

– mondta elkeseredetten a 18 éves bunyós. Mint azt Bernáth edzőjétől, Bokor Zoltántól megtudtuk, nem volt könnyű helyzetben a hajdúsági fiatalember, hiszen betegséggel is küzdött a felkészülés során.

Több nagy név is búcsúzott

Az egyik nagy reménység, Kovács Richárd is meglepő vereséget szenvedett iráni ellenfelétől, Machsoudimalamiri Moslemtől.

A tavalyi egyik győztes, Szaka István is búcsúzni kényszerült a küzdelmektől, miután francia riválisa leiskolázta. Aztán jött a fordulat: a csütörtöki nap felénél elkezdték „szállítani” a sikereket a magyar ökölvívók. Harcsa Zoltán ritkán látott K.O.-val győzte le ellenfelét. Alig gyűlt még össze a büféből az esti programra a publikum az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, az egyik legnagyobb magyar név máris lerendezte soros ellenfelét. A holland Zekaria Elhaj alig-alig melegedett bele a mérkőzésbe, máris beleszaladt egy olyan pofonba, melyből nem volt kiút. Hosszú percekig öntudatlan állapotban ült az orvosi stábnál a holland bokszoló, amikor a mentősök is megérkeztek Harcsa Zoltán ellenfeléért.

Kovács Pál jutott először elődöntőbe a 81 kg-os súlycsoportban, majd mivel ellenfele betegség miatt nem állt ki, így a derecskei születésű, de Debrecenben élő Tóth Ádám is a legjobb négy közé jutott szintén a 81 kilósok között.

Ismét Nagy Bence

Az est fénypontját szerdához hasonlóan ismét is a debreceni Nagy Bence hozta, aki ezúttal egy belga bokszoló (Victor Schelstraete) ellen küzdött parádésan, aminek hála bejutott a legjobb négy közé a 91 kg-osoknál. – Nagyon nagy élmény abszolút hazai közönség előtt bokszolni. Jól éreztem magam a ringben, elégedett vagyok a teljesítményemmel, és remélem, hogy ez kívülről is látszott. Bár egy nagyon erős ellenfél ellen kellett bokszolnom, nagyon elfáradtam, de a győzelem mindenért kárpótol – mondta közvetlenül mérkőzése után Nagy Bence, aki a pénteken a döntőbe jutásért harcol, ahogyan például Nagy Tímea is a hölgyeknél. Érdemes lesz tehát kilátogatni az elődöntőkre is. A mai program 14 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

PI


[related-post post_id="4135716"]

[related-post post_id="4134329"]

[related-post post_id="4134431"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!