Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.06. 06:09

Eszik vagy melegszik

<p>Egy őskori vicc poénja jutott eszembe: amikor megkérdezték a cigánytól, mit akar csinálni, enni vagy melegedni? Nem lehetne szalonnát sütni?! – válaszolta ő leleményesen. <STRONG>Dankó Mihály jegyzete.</STRONG></p>

Szóval manapság nagyon sok családnak okoz gondot, hogy mi is legyen. A megnövekedett közüzemi díjak, szinte ellehetetlenítik őket. Meggondolandó, meleg legyen, egyenek, világítsanak, telefonáljanak, vagy esetleg utazzanak!
Takarékoskodni? Igen, rengeteg rafinációja létezik a dolognak: van, aki már csak a legszükségesebb eszközt használja, egyetlen helyiséget fűt, a mosdóvízzel önti le a WC-t.

Csakhogy ez olyan megalázó! Idősek kerülhetnek a legnehezebb helyzetben, az ő becsületük, a neveltségük, nem tűri az adóságot. Csakhogy a sóporolás sem hoz mindig eredményt. Mert, ha megfázik, többet kell patikára költeni. Aztán ott vannak a rafináltul kitalált alapdíjak, melyeket akkor is felszámolják, ha be se kapcsolja például a vizet, a gázt, a telefont.

A szolgáltatók megmagyarázzák: a begyűrűzött országos gondok, a világpiaci árak, az emelkedő költségek indokolják a díjnövekedést. Közben pedig, jönnek a megszorítások eltűntek a díjbeszedők, az óraleolvasók. A kapcsolattartás is a fogyasztó nyakába szakad! Menjen ő utána, panaszkodjon ő! Az eredmény, feszültség, idegesség, vita. De mint látszik, egyelőre az erősebb fél véleménye dominál, mert ha nem fizet valaki, kikapcsolják a szolgáltatást. Így aztán megnézheti magát az illető.

- Dankó Mihály -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!