Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.22. 13:01

Emlékserleg a nyíregyházi irodalmárnak

<p>Újfehértó - A napokban megjelent „Mint a gyöngyhalász” című, szép kivitelű antológiájában – amely országosan is kedvező fogadtatásban részesült – , Csukrán Mihály is szerepel.</p>

Bár április 22-én Újfehértón a népszerű sportembernek, Csukrán Mihálynak volt az 50. születésnapja, mégsem az ünnepelt kapott, hanem éppen ő adott ajándékot.

Bensőséges ünnepség keretében egy gyönyörű, névreszóló kupát ajándékozott Kulimár Jánosnak, az ismert nyíregyházi irodalmárnak és sportmenedzsernek a több mint 40 éves írói, valamint kultúrát és sportot támogató tevékenységéért. Kulimár János, az egykor volt ökölvívó, labdarúgó, az élvonalban is megfordult futballbíró, újságíró – ma szépíró –, több önálló kötettel rendelkező költő, lapkiadó, szerkesztő.

Az utóbbi években a versírás mellett szenvedélyesen foglalkozik irodalmi, művészeti emlékhelyek felkutatásával, úti élmények megörökítésével, portré írással és antológiák szerkesztésével. A napokban megjelent „Mint a gyöngyhalász” című, szép kivitelű antológiájában – amely országosan is kedvező fogadtatásban részesült – , Csukrán Mihály is szerepel. A rendezvényen a szerző dedikálta is a kötetet, amelynek szép külső és belső megjelenésében közreműködött a nyíregyházi Szabó Tibor festőművész is. A jó hangulatú ünnepségen több ismert sportember is feltűnt, így Őze Tibor, a Futball Akadémiák Koordinátora, Petrika Ibolya, egykori olimpikon, ma körzeti sportmenedzser, Lipők Lajos, a Debreceni VSE hajdani csapatkapitánya, és Hegedüs Lajos, a 60-as évek újfehértói csapatának szélvészgyors csatára. Természetesen jelen voltak Csukrán Mihály rokonai, közeli barátai és tanítványai is. Ez utóbbiak meglepték edzőjüket egy díszes serleggel és további sikerekben gazdag éveket kívántak az „eltiporhatatlan” rekordernek – tájékoztatta lapunkat Tóth Margit.

- M. Magyar László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!