Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.26. 06:05

Postánkból: Haladunk, de nem jó irányba

<p>Nyíregyháza - Már nem csak más országok borzasztó eseteiről szerezhetünk tudomást, hazánknak is kijut bőven belőlük. Ezek a negatívumok mind ide értek. Sokszor elég csak kilépnünk az utcára ahhoz, hogy szembesüljünk valamelyikkel.</p>

Jó pár évvel ezelőtt a televízió előtt ülve döbbenten néztem a külföldi tudósításokat, riportokat.

Munkanélküliség? Nálunk szerencsére mindenkinek van munkája.

Büntetik, aki nem dolgozik.

Hajléktalanság? Itt még nem találkoztam olyannal, akinek az utcán kellene élnie.

Rendőrökre támadnak, megölik őket? Mindig azt tapasztaltam, hogy a rend őreinek tekintélye van. Jelenlétük megtorpanásra készteti a bűnözőket.

Gépkocsik fékcsöveinek elvágása bosszúból? Ezt is esetleg bűnügyi filmekben láthattam csupán. 10 év körüli gyermekek nem járnak iskolába, dolgozniuk kell, rabolnak, sőt ölnek is, ha muszáj? Nincsenek szüleik, nem neveli őket senki? Szegénységük, megélhetésük miatt kényszerülnek ilyesmire? Nálunk jobb esetben az ilyen korúak iskolába járnak, játszanak, esetleg segítenek szüleiknek a ház körüli munkában.

Tanárokat megfenyegetnek, kigúnyolnak, viselkedésükkel képtelenné teszik az órák megtartását? Mi annak idején meg sem mertünk pisszenni, mikor belépett a tanár. Nem is olyan régen gyermekeim, míg általános iskolások voltak, gyakran jártam nyílt napokra. Ott is fegyelmezetten viselkedtek a tanulók.

És elérkeztünk a mához. Már nem csak más országok borzasztó eseteiről szerezhetünk tudomást, hazánknak is kijut bőven belőlük. Ezek a negatívumok mind ide értek. Sokszor elég csak kilépnünk az utcára ahhoz, hogy szembesüljünk valamilyen megbotránkoztató történéssel. Haladunk, de sajnos nem jó irányba - írta olvasónk, Sz. Ilona.

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!