szon-sportoldal

2007.12.21. 13:01

Takács Rita kiütéssel nyert

<p>Sokan voltak kíváncsiak Takács Rita profi kick-box világbajnok ez évi utolsó mérkőzésére.</p>

Csütörtökön késő este a Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában rendezték meg a Tosi Trans Reptéri Transzfer Profi Kick-box Világbajnoki Nagydíjat. A főmérkőzésen Takács Rita ellenfele a románGabriella Insperger volt. Az előmérkőzéseken Kavalecz Gábor, Zöld Ferenc és Kiss János győztek román ellenfeleikkel szemben.

A 10 menetesre tervezett főmérkőzésen Rita szokásához híven már az első menetben támadásba kezdett, pontos erős fejütés kombinációkkal és testrúgásokkal törte ellenfele testi és lelki erejét.

Insperger Gabriella ökölvívó román bajnok és profi boxoló múltját felhasználva inkább kézzel próbálkozott, de Rita lendületét semmivel nem tudta megállítani, erős ütései után egy pontos testrúgással küldte padlóra ellenfelét, aki nem tudott felállni és hosszas orvosi ápolásra szorult, így Rita a 2. menetben K.O-val győzött, megszerezte ezzel 71. győzelmét és 16. kiütését.

Gabriella egy jónevű, rutinos versenyző, hiszen Románia amatőr ökölvívó bajnoka, profi boxban jól ismert és játszott már címmérkőzést is – közölte Károly István „Csimpi”. – Rita most legjobb korban és legjobb formában van, most már célirányosan, lényegre törően küzd és kiütésre koncentrál.

Szüksége is lesz a jó formájára, hiszen mint 4 világszövetség profi világbajnokának, jövőre minden megnyert övet kötelezően védenie kell. Mindig küzdelemre kész formában kell lennie, mert 2008-ban sem fog visszautasítani egy kihívóját sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!