szon-sportoldal

2008.04.21. 10:55

Görcsoldó baktalóránházi győzelem

<p>Hű maradt a baktalórántházi futballcsapat a tavaszi eredményekhez: miként a korábbi hazai mérkőzésein szombaton is 1–0-ás eredmény született.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/gorcsoldo-baktaloranthazi-gyozelem/cn/szon-news-km_01-20080421-105612">Baktalórántházi mutatók: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Az NB II-es gárdának most másodszor hozott szerencsét az egy találat, hiszen a Vecsés után a Mezőkövesdet is sikerült legyűrnie, a két találkozó között a Szolnok és a Makó vitte el egy-egy szerzett góllal a három pontot Baktáról.

A táblázat alapján legyinthetnénk egyet, hogy csak a kötelezőt hozta Kovács János legénysége, de a borsodiak nem törődnek bele sereghajtó mivoltukba, amit a közelmúltbeli edzőváltás is jelez és a csapatot sem véletlenül kísérte el a város polgármesterével az élen egy népes vezetősereg.

– Óriási dolognak tartom, hogy sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést, mert rengeteg gonddal szembe kellett néznünk a kezdés előtt – mondta Kovács János, a baktaiak trénere. – Szenes, Kozma Attila, Bodnár, Saliga István és Szabó Sándor hiányát el kellett viselnünk, Szalánczi személyében pedig a kapuban is új játékos mutatkozott be. Az így pályára lépők közül Czerula és Pálvölgyi is hosszabb sérülésen van túl, mindezeket figyelmbe véve már-már bravúrnak számít a mostani győzelmünk. Nagy taktikázásra nem volt lehetőségünk, de amit kértem a fiúktól, azt messzemenőkig betartották. Azt is tudtuk, hogy a Mezőkövesd hjarcos, agilis csapat, amely szeretne elmozdulni a kieső helyekről, és a szombati teljesítménye alapján is látszott: nem a tabella végén van a helye.
Az elmúlt öt mérkőzésen mindössze egyetlen ponttal gazdagodott a Baktalórántháza, egy esetleges szombati kisiklás esetén még többet kellett volna a tabella alsó fertálya felé figyelgetni.
– Egész héten érezhető volt egyfajta nyugtalanság a csapaton, amit megpróbáltunk feloldani – beszélt a helyzetről Kovács János. – Hiába tudtuk jól, hogy néhány meccs a balszerencse miatt ment és, és hogy a Kecskemét és a Fradi ellenit leszámítva az igazán nyerhető meccsek számunkra most következnek, a sikertelenség feszültséget szült. Ez a győzelem a görcsoldás miatt volt elsődlegesen fontos, most egy kicsit nyugodtabban készülhetünk a listavezető elleni szombati, idegenbeli meccsre.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!