haon-sportoldal

2008.09.04. 12:13

Fontos lenne a jó kezdés...

<p>Tata - A válogatottal készülő debreceni csatár, Rudolf szerint legyőzhetjük a dánokat szombaton.</p>

A Montenegró elleni, augusztusi mérkőzés után ismét meghívót kapott a válogatott keretbe a DVSC–TEVA támadója, Rudolf Gergely. A népszerű Rudit a dánok elleni szombat esti és a Svédországban megvívandó szerdai vb–selejtező előtt válogatta be Erwin Koeman, a magyarok holland kapitánya. A többiekkel együtt délelőtti sétájára induló játékost a tatai edzőtáborban érte utol a Napló, hogy a csapat várható hadrendjéről érdeklődjön.

Taktikáról egy szót se

– Sokan kérdezgették már tőlem, hogy az egy szem csatár posztján én vagy Torghelle Sanyi szerepel–e majd, de azt kell mondjam, fogalmam sincs – kezdte mondandóját Rudolf, – a kapitány még csak utalást sem tett eddig a kezdő csapatra.

Az edzések során sokféle összetételben játszottunk, de a taktikáról majd csak a meccs előtti egy–két napban esik szó, most inkább a dánok kivesézése zajlik, esténként az ő meccseiket vetíti le a szakmai stáb.
A debreceni játékostól rákérdeztünk az edzőtábor mindennapjaira is: – A kedd kivételével minden nap egy edzés volt, de azon a napon délelőtt és este is tréningeztünk. Az ebéd után kötelező csendes pihenő van, majd koraeste következik a gyakorlás, utána vacsora és az ellenfél elemzése dvd-n, pénteken ebben annyi lesz a változás, hogy már a mérkőzés helyszínén, a Puskás Ferenc stadionban fogunk edzeni.

Egyébként azt hozzá kell tennem, hogy nagyszerű hangulatban van a társaság, egyre többször kerül szóba a szombati selejtező és nagyon fogadkozik mindenki.

Erősek, de verhetőek

Természetesen szóba került az ellenfél játékereje, illetve a magyar válogatott esélyei is, a Loki apró termetű támadója a tőle megszokott optimizmussal fogalmazta meg véleményét.

– A dán válogatottban egy nagyon erős, jól összerakott csapatot ismertem meg, amelyben kitűnő játékosok szerepelnek, tehát nem lesz könnyű dolgunk ellenük, ez biztos – szögezte le rögtön Rudolf. – De úgy vélem, hogy nálunk is vannak olyan labdarúgók, akik erős nyugati bajnokságokban edződnek és rendszeres játéklehetőséget kapnak a klubjukban, úgyhogy kishitűségre semmi okunk, mi is vagyunk olyan jók, mint az ellenfél!

Nagyon fontos lenne, hogy végre ne csak barátságos meccseken érjünk el egy nagy sikert, hanem tétmeccsen is. Erre itt a kiváló alkalom, ha most sikerülne győznünk, az óriási lökést adhatna ennek a csapatnak. Mindenesetre mi roppant motiváltak vagyunk, nagyon akarjuk a győzelemet és mindnet meg fogunk tenni a sikeres rajt érdekében – ígérte Rudolf Gergely.
-T.N.-






Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!