haon-sportoldal

2008.09.02. 11:59

Igazi csapatot ígérnek

<p>Debrecen – Komoly vérátömlesztésen esett át a DVSC-Aquaticum csapata a nyáron, lényegében a teljes csapat kicserélődött (tízen távoztak és nyolcan érkeztek).</p>

Bakó Botond és Medgyessy Sándor személyében új szakmai stáb irányítja a munkát, ráadásul a tulajdonosi körben is akadtak változások. A felkészülési időszak lassan lejár, a hét végén kezdetét veszi a szezon, hiszen vasárnap délután már bajnoki meccset játszik a Debrecen a Fradival.

A Napló arra volt kíváncsi, mit várhatnak a szurkolók a megújult DVSC-Aquaticumtól az előttünk álló idényben?

Egységben az erő

– Ez egy teljesen más keret, mint a tavalyi, az erősségéről majd csak a tétmérkőzések döntenek, de a személyes véleményem szerint „izmosabbak” leszünk, mint az elmúlt évben.

Egy biztos, fiatal edzőnk, Bakó Botond mentalitása révén is igazán lendületes csapat kialakításán dolgozik a stáb. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink egy harcos, jó felfogású Lokit láthatnak majd a pályán. A felkészülés során bebizonyosodott, hogy ez a Debrecen az utóbbi évek legkiegyensúlyozottabb csapata lesz, ezt arra alapozom, hogy remek a szemlélete a játékosoknak, nincsenek klikkesedések, mindenki egyet akar – kezdte a beszélgetést Baranyai Antal, a DVSC ügyvezető igazgatója. – Az edzőmérkőzések során bebizonyosodott, hogy azok a játékosok, akiket szerződtettünk, nagyon hasznos tagjai lesznek a DVSC-nek.

Lucia Uhraková a mindenáron győzni akarásával, Tetyána Sinkarenko játéktudásával, Pastrovics Melinda a közösségformáló erejével, Bognár Barbara a harcosságával, Daniela Crap pedig az egyre gólerősebb játékával nyerte el a szurkolók bizalmát. Soós Viktória nagyon igyekszik, hogy azon a poszton, ahol számításba veszik, a legjobbat nyújtsa, Szrnka Hortenzia eddig még kevesebb játéklehetőséget kapott, de a hozzáállásával így sincs gond. Az újak közül Alina Marin sérülése miatt még lemaradásban van a többiekhez képest, de ha felépül, biztosan segíthet a Lokinak.

De a régi játékosainkra sem lehet egy rossz szavunk sem, valamennyien maximális koncentrációval és erőbedobással teszik a dolgukat.

Rajt a Fradi ellen


Vasárnap már nem babra megy a játék, hiszen bajnoki pontokért lépnek pályára a csapatok, de vajon a DVSC vezetői milyen eredménnyel lennének elégedettek a szezon végén?

– Miután a lebonyolítási szisztéma értelmében a pontvadászat ismét a rájátszással zárul, így elsődleges cél a legjobb négy közé kerülés, ahol aztán már szinte bármi előfordulhat.

Ez a célkitűzés abszolút reális, ez a teljesítmény benne van a gárdában. Nagyon fontos és mérvadó lesz a kezdés, az első 5 forduló sikeressége akár a végkifejletet is meghatározhatja.

A Magyar Kupában sok függ a sorsolástól, de a legjobb négy közé kerülést itt is meg kellene érnünk. A nemzetközi porondon pedig minél tovább állva akarunk maradni – mondta magabiztosan Baranyai Antal, aki kitért a szezonnyitó Fradi elleni rangadóra is. – A siófoki felkészülési torna döntőjében egy góllal kikaptunk a Ferencvárostól, de ez nem is baj, mert így legalább kijött, hol lehet, illetve kell még javulnunk.

Pikáns meccs lesz a bajnoki rajt, hiszen a zöldek ellen mindig remek hangulatú meccset vívunk, ráadásul most három olyan játékosunk is van, akik tavaly az FTC-ben kézilabdáztak. A vasárnapi derbin az a célunk a győzelem mellett, hogy belopjuk magunkat a szurkolók szívébe.

-Boros Norbert-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!