MVLSZ

2 órája

Madaras Norbert marad a Magyar Vízilabda Szövetség élén

További négy évre Madaras Norbertet választották elnöknek a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) szombati tisztújító közgyűlésén.

MW

További négy évre Madaras Norbertet választották elnöknek a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ)

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Árvai Károly

Az MVLSZ honlapjának beszámolója szerint a szervezetet két éve irányító sportvezető bemutatta a magyar vízilabda jövőjét 2032-ig meghatározó sportágfejlesztési stratégiát, amelyet a küldöttek egyhangúlag támogattak.

Sejtettem, hogy ez nehéz feladat lesz, és bizonyos szempontból életem eddigi legnehezebb feladata lett, de szeretem a kihívásokat, és azt hiszem, sok jó dolog történt velünk, sok pozitívumot sikerült elérnünk 2022 novembere óta

– mondta eddigi tevékenységéről az olimpiai bajnok Madaras, aki szerint sikerült rendezni a szövetség anyagi helyzetét, miközben a medencében sem maradtak el az eredmények tekintve, hogy a férfiak 2023-ban arany-, a nők pedig idén ezüstérmesek lettek a világbajnokságon. Hozzátette, az olimpiai szereplés kapcsán mindenkiben maradt hiányérzet, viszont az utánpótlás világversenyeken tavaly és idén egyaránt példátlanul sikeresen szerepeltek a magyar csapatok.

Hatalmas fejlesztések előtt áll a sportág

A jövőt illetően az elnök arról számolt be, hogy a Dagály területén már megkezdte működését az MVLSZ Egészségügyi és Módszertani Központja, illetve elindult azoknak a kameráknak a telepítése, amelyeknek köszönhetően néhány éven belül az MVLSZ égisze alatt zajló összes mérkőzés követhető lesz a szövetség erre a célra fejlesztett videóplatformján. Megemlítette, hogy a mesterséges intelligencia alapú teljesítmény- és játékelemző rendszerek széles körű alkalmazásában is élen kívánnak járni.

A 44 éves Madaras kifejtette, a 2024 és 2032 közötti időszakra vonatkozó sportágfejlesztési stratégia négy pilléren nyugszik: a fenntarthatóságon, az utánpótlás fejlesztésén, az eredményesség javításán és a vízilabda népszerűségének növelésén.

El kell érni a sportszakma rendszerszintű fejlesztését, az egészségügyi és teljesítménydiagnosztika általánossá tételét, sportszakembereink létszámának növelését és minőségi tudásuk folyamatos fejlesztését. Ennek kell párosulnia a szervezeti és infrastrukturális fejlesztésekkel, melynek egyik alapja a finanszírozási modell folyamatos adaptálása

– vázolta a terveit Madaras, aki szerint még ezeknél is fontosabb a sportág bázisának mélyítése.

A küldöttek mind az elnöki beszámolót, mind a stratégiát egyhangúlag fogadták el, ahogy Madaras Norbert is immár egy teljes olimpiai ciklusra kapott megbízatást a tagszervetektől. A szervezet társelnöke továbbra is Beck György lesz, alelnöknek a liga jelöltjét, Gergely Istvánt, valamint a nemzetközi szövetség vízilabda-bizottságának vezetőjét, Molnár Tamást választották meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában