Ilyenkor a legrosszabbra is gondolni kell: így készültek Gombos Edináék a Milton hurrikánra – videóval

Fontos, hogy be legyenek csomagolva az iratok, és a teletankolt kocsi sem árt. Gombos Edina azt is elmondta, mit érdemes vásárolni, ha közeleg a veszély.

Haon.hu

Videón mutatta meg a debreceni származású Gombos Edina, miként készültek a Floridában pusztító Milton hurrikánra. 

Gombos Edina és családja is felkészült a Milton hurrikán érkezésére
Gombos Edina és családja is felkészült a Milton hurrikán érkezésére
Forrás: YouTube / ITT VAN AMERIKA!

– Van három napunk felkészülni rá, épp most már a benzinkútnál vagyok, megtankolom az autómat, ez is a felkészülés része. Hogy hogyan zajlik ez az egész ilyenkor, azt majd megmutatom a következő videómban, óráról órára közvetítem majd az eseményeket. Láthatjátok a felkészülésünket, azt is, amikor megérkezik a hurrikán, és amikor elvonult, kimegyek a városba szétnézni, hogy mit hagy maga után – ezt még korábban mondta az egykori tévés, aki családjával maga is Florida államban él, igaz, mint arra z Origo is rámutat, messzebb a parttól, kevésbé veszélyeztetett területen. 

A vihar pusztítását is megmutatta Gombos Edina

A mostani videóból kiderül többek között, hogy első lépésként becsomagolták az iratokat és pár váltás ruhát, hogy vész esetén legalább azok szárazon maradjanak, de az esetleges áramszünettel is számoltak.

Ha leáll a légkondi, azonnal fullasztó meleg lesz a házban, és a fagyasztó is leolvad. Ezért sütünk pizzát, tököt rántunk, de a bevásárláson már túl vagyunk, vettünk száraz ételeket

– magyarázta. A videójában emellett elmondta például, hogy hurrikán esetén a legbiztonságosabbak az ablak nélküli helyiségek (amilyen egy átlagos házban a kamra vagy a mosókonyha lehet), majd a végén a városon is átautózott, miután a vihar elvonult, megmutatta az okozott kárt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában