Ideálok anno és most

2022.11.04. 10:09

Legyünk önmagunk, és abból hozzuk ki a legtöbbet – vallja a debreceni Bódi Sylvi

A magyar nők a legszebbek, vélik a férfiak, sőt, egy lista alapján kiderült: az ötödik leggyönyörűbbek is a világon – a híres modellel többek között ezt is fejtegettük.

Bódi Sylvi úgy véli: sokszor a tökéletes insta-modellek csak filterek és a Photoshop trükkjeivel lesznek hibátlanok és gyönyörűek, s a fotószerkesztőkkel elindult ez a lavina

Forrás: MW-archív

– Nem értem, mi szükség van Kim Kardashiannak vagy Angeline Jolie-nak lenni, legyünk önmagunk és abból próbáljuk meg kihozni a legtöbbet – vallja határozottan a debreceni Bódi Sylvi.

Egy felmérés utánajárt, és a szakemberek kiderítették (pontot tenni az örökös vita végére), hogy mely nemzetiség tagjai között találhatók a leggyönyörűbbek. A top 10-es listát a Femcafé.hu honlap hozta nyilvánosságra, melyen a sereghajtók között az Amerikai Egyesült Államok, Kolumbia és Thaiföld is szerepel, míg a képzeletbeli dobogón harmadik lett Mexikó, azt előzte meg a Fülöp-szigetek, az élen pedig Venezuela végzett.

Nagyon büszkék lehetünk az ötödik helyünkre, de a saját listánkon természetesen Magyarország szerepelt volna az első helyen: ezt túlzás nélkül állítják azok is, akik megfordulnak kis hazánkban. Ahogy mondani szokták, a szépség relatív, s erről a Haonnak a debreceni Bódi Sylvi sem vélekedett másként.

Sokkal előbb kellett volna végeznünk

– Meglepődtem, hogy csak ötödikek vagyunk a listán, szerintem sokkal előbb kellett volna végeznünk. Nagyon sok szépségversenyen indultam, anno tizenegy versenyből tízet én nyertem. De kinek mi a szép? Barna vagy szőke hosszú haj, vékony vagy kereked formák. Mindenkinek más az ízlése – fejtette ki Sylvi. Hozzátette: ahogy a művészvilágban, úgy az emberi szemnek is az aranymetszés a vonzó, minél szimmetrikusabb valakinek az arca, annál szebbnek tartjuk. A modell a karrierje során több alkalommal volt a magyar CKM és a Playboy magazinok címlaplánya, sok szépségverseny királynője.

Azt gondolnánk, hogy zavarja az idő múlása, és az örök fiatalság kulcsát keresi, viszont a negyvenegy éves modell igazán jó formában érzi magát, és nem foglalkozik az öregedéssel.

– Úgy látom, hogy a mai világban az a fontos, hogy minél tovább maradjunk fiatalok. Muszáj elfogadni, hogy megy az idő és változik a test, az arc, ez az élet rendje. Szerintem szépen is lehet öregedni: aki belülről rendben és harmóniában van önmagával, elégedett az életével és értékesen tölti azt, akkor szerintem szemrevaló ráncos, öreg hölgy lesz – vélekedett Sylvi.

Őt nemcsak a 18–25 éves lányok varázsolják el a szépségükkel, hanem a 88 éves Sophia Lorent vagy Brigitte Bardot-t is gyönyörű nőknek tartja. – Nem vagyok öntelt attól, hogy jó nőnek tartom magam, de természetesen vannak napok, amikor kevésbé érzem magam annak. Korszakonként változik, milyen alakot/formát tartunk kívánatosnak vagy vonzónak, emlékezzünk csak, hogy Marilyn Monroe-ért mennyire oda voltak a férfiak az ’50-es években, a 2000-es évek nőideálja pedig a filigrán, vékony vonalak voltak – fogalmazott Sylvi, kiemelve: tisztában van a mostani technikákkal, hogy mindenki úgy tud kinézni, ahogy akar. Egy fotón bárki tündökölhet tökéletes alakkal, frizurával és sminkkel.

– Miért ne lennének 40 évesen az ember arcán ráncok? Merjünk beszélni róla, és ha kell, mutassuk meg: a túlzott tökéletesség nem normális, valótlan – hangsúlyozza a modell
Forrás: MW-archív

– Nem értem, mi szükség van Kim Kardashiannak vagy Angeline Jolie-nak lenni, legyünk önmagunk, és abból próbáljuk meg kihozni a legtöbbet. Szerintem azok a nők maradnak szépek, akiknek a lelkük is az. A többiek, akik pedig plasztikai sebész keze alá fekszenek, csak utána is szenvedni fognak, mert sosem lesznek elégedettek önmagukkal – vélekedett.

A túlzott tökéletesség nem normális

A hivatalos Instagram-oldalán több mint 120 ezer ember követi, így szívügyének tekinti, hogy ne mutassa másmilyennek magát, mint amilyen valójában. Nem retusált, filterezett képek lepik el a sztorijait, akár egy házityúkkal a hajában is képes szimpátiát kiváltani az emberekből.

– Úgy érzem, hogy nem a valóságot, hanem egy illúziót hajkurásznak a lányok egész életükben, s itt jó példa a közösségi oldalakra feltöltött hibátlan képek esete. Sokszor a tökéletes insta-modellek csak filterek, és a Photoshop trükkjeivel lesznek hibátlanok és gyönyörűek, s a fotószerkesztőkkel elindult ez a lavina. Én modellkedtem akkor is, amikor még nem volt képszerkesztés, hanem filmre, sőt, diára fotóztak. Minden egyes beállítást meg kellett komponálni, mert nem pazarolhattuk a filmet, mindent meg kellett tenni egy fotózás előtt, hogy jól mutassunk a képeken, úgy étkezni, sportolni vagy épp kozmetikushoz menni – idézte fel a modell.

Sylvi most már büszke a hosszú lábaira
Forrás: MW-archív

Imádja azokat a képeket, úgy véli, nem baj, ha gyűrődik deréknál, hisz az a természetes.

– Miért ne lennének 40 évesen az ember arcán ráncok? Merjünk beszélni róla, és ha kell, mutassuk meg: a túlzott tökéletesség nem normális, valótlan. Inspirálhat egy-egy modell vagy színésznő a szépségével, nekem például Naomi Campbell vagy Cindy Crawford voltak az ideálok, akiket figyeltem, lestem a mozdulataikat, de sosem akartam átszabatni magam, hogy úgy nézzek ki, mint ők – emelte ki Sylvi.

Mint kiderült, a modell sem volt mindig megelégedve önmagával, ugyanis nehezen fogadta el a hosszú (ahogy ő fogalmaz) pálcika lábait. – Hosszú nadrágban jártam, szégyelltem és takargattam, majd amikor elkezdtem modellkedni, ez vált az ismertető jegyemmé. Most már büszke vagyok a pácika lábaimra! – nevetett a modell.

ND

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában