Álommeló

2024.09.08. 08:32

Kétszer is a legjobb esküvői videósnak választották a debreceni testvérpárt

Hosszú Katinka, valamint Timmy Trumpet lagziját is megörökítették már, de Vanessa Axente és Tomán Szabina eskövőjét is videózta a két filmes.

Hajnal László

Krizsai Norbert (balról) és Krizsai Adrián a díjátadón

Forrás: Krizsai Norbert-archív

A napokban választották a Hungarian Wedding Gala akadémiai tagjának Krizsai Norbertet és Krizsai Adriánt. A szervezet emellett azt is bejelentette, hogy a debreceni testvérpár készítheti el a gála idei videóját. A két videóst azt követően választották be a zsűribe, hogy tavaly decemberben második alkalommal vihették haza a legjobb esküvői videósnak járó elismerést, éppen ezért négy éven belül harmadjára már nem nevezhetnek a díjra. A  Hungarian Wedding Gala több mint 13 éves fennállása óta a magyar esküvői szakma legjobb szolgáltatóit díjjazza különböző kategóriákban, így többek közt a legjobb dekorációt, zenekart, filmest, fotóst, DJ-t jutalmazák.

Hogy mégis hogyan csöppentek bele a szcénába, és hogyan sikerült felépíteni a semmiből a saját filmstúdiójukat, a Plus Wedding Filmset, arról a Haon Krizsai Norbertet, a Plus Wedding Films egyik alapítóját kérdezte. A videóstól megtudtuk, testvérével már 12 éve foglalkoznak esküvői videók készítésével. Nem lehet azt mondani, hogy ölükbe hullott a siker: édesanyjuk egyedül nevelte őket, az első kamerájukat pedig nagymamájuktól kapták. Az első esküvői felkérésük a keresztszüleiktől érkezett, akik azzal bízták meg őket, hogy készítsenek egy filmet a lagzijukon. Annyi volt a kikötése az ifjú párnak, hogy ne egy klasszikus, kétórás kazettás felvétel legyen, ami körbejárja a családot, hanem inkább egy videóklipszerű, tömör rövidfilmet forgassanak. Norbinak és Adriánnak azonban fogalma sem volt az esküvői videózásról, ezért a YouTube-on kezdtek el american highlight videókat nézegetni, mivel tudták, ennek a stílusnak ez a kategórianeve. Mint mondta, ekkor még szinte egy az egyben innen vették az összes ötletet.

Az elkészült anyag végül nagy siker lett: rengetegen megosztották, továbbadták, szakmán belül is szétküldték egymás között a videót. Mai szóval élve egyfajta viral videó lett Debrecenben. Ezután elkezdtek keresni az ismerősök, hogy nekik is esküvőjük lesz, és ilyesmit szeretnének. Aztán belecsöppentünk ebbe a közegbe, és nagyon megkedveltük. Rengeteg szeretetet kaptunk a pároktól és a szüleiktől. Azt mondták, nagyon jó lett a végeredmény, és hogy jó volt velünk dolgozni

 – emlékezett vissza Norbi. Innentől ráébredtek, hogy érdemes ezzel foglalkozniuk, így teljes egészében ráálltak a műfajra. Szerencsére még időben, hiszen akkoriban alig foglalkozott ilyesmivel valaki Hajdú-Biharban.

Krizsai Norbert, plus wedding films, esküvői videó
Kétség nem fér hozzá, hogy egy álommelő az esküvői videózás
Forrás: Krizsai Norbert-archív

Debrecenből a nagyvilágba

– Imádunk ebben a városban dolgozni, de azért korlátozottak a lehetőségek Debrecenben ebben a műfajban, és szerettünk volna fejlődni is, új helyszíneken filmezni – folytatta. Egy idő után Budapestre, a Balatonra, majd külföldre is hívták őket, lassan egyre ismertebbé váltak, egyre több megrendelésük lett. Elmondása szerint sosem hirdették magukat, hiszen a szájhagyomány útján történő ajánlásban hittek a legjobban. Így jutott el a hírük a Hungarian Wedding Galához is, ahol 2019-ben felkérték őket, hogy készítsenek egy videót a rendezvényről. Egy évvel később a közösség megválasztotta őket, mint legjobb filmest. A díjátadó elődöntőjén a legtöbb szavazatot megnyerő jelöltek bekerülnek a legjobb öt közé, egy 12 tagú szakmai zsűri pedig megválasztja a győztest. A Plus Wedding Films 2022-ben első helyezett lett, majd 2023-ban ismét ők hozhatták haza a legjobb filmesnek járó elismerést.

Krizsai Norbert-archív
Krizsai Norbert és Krizsai Adrián
Forrás: Krizsai Norbert-archív

Ma már évente legalább 30 videót készítenek esküvőkön, a kezdetek óta tehát csaknem 400 pár legszebb napját foglalták képsorokba idáig. Ők készítették a világsztár DJ, Timmy Trumpet esküvői videóját, illetve a magyar származású divatmodell, Vanessa Axente lagziját is filmezték. Szintén ők működtek közre Tomán Szabina üzletasszony esküvőjén, illetve Hosszú Katinka legszebb napját is megörökíthették. Emellett számos magyar híresség, üzletember lagziját is videózhatták.

– Ez egy olyan hivatás, amit szívből tudunk csinálni, egy szerelemmunka. Azt javasoljuk, aki szeret filmezni, az próbálja ki magát ebben a műfajban, mert nagyon sokat fog adni a számára – tanácsolta Krizsai Norbert. Megjegyezte, természetesen vannak nehézségek is, azonban a pozitív dolgok mindig kárpótolják őket. Elmesélt egy vicces történetet is: az egyik pár nagyon hálás volt, hogy elkészítették a videójukat, mert elmondásuk szerint olyan jól sikerült a lagzi, hogy este 10 óra után már semmire nem emlékeztek, így jó volt visszanézni, mi is történt életük legszebb napjának estéjén.

Aki kíváncsi, hogy a debreceni testvérpár miért is lett sikeres, tekintse meg a 2022-es, díjnyertes videójukat a YouTube-on, garantáltan el fog érzékenyülni, de legalábbis szinte biztos, hogy már másnap házasodni akar:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában