Imádja, ha megszépülhet

2019.09.10. 11:30

Drazsé, a valóra vált álom: fürdik a népszerűségben a különleges szőrmók

Kutyavásárlás előtt sokan elgondolkodnak azon, hogy milyen kutyafajta mellett döntsenek, hiszen manapság már nem csak az udvaron élnek kedvenceink. Hurják Boglárka az uszkárra esküszik, szerinte ezek a kutyusok könnyen taníthatók, az övé, Drazsé már alig félévesen szobatiszta volt, és nagyon sok trükköt tudott. Igazán aktív kutyafajtáról beszélhetünk, nehéz lefárasztani őket, ezért igénylik a rendszeres mozgást, na és persze a kozmetikát – magyarázta.

Fotó: Hurják Boglárka magánarchívuma

Kedvenceinket nagyon sok mindenre meg tudjuk tanítani, viszont van valami, ami velük születik, amit úgy nevezünk: szuperképesség! Egyik napról a másikra a szívünkbe tudják lopni magukat, észre sem vesszük, de már ők irányítják az életünket, olyan dolgokat teszünk értük, amiket legmerészebb álmainkban sem gondoltunk volna. Hurják Boglárka imádja kutyusát, három éve boldog gazdija Drazsénak, a törpe uszkárnak, akit az első percektől a tenyerén hordoz. Mindig is szeretett volna saját kiskedvencet, azonban az élete az elmúlt években lépett abba a fázisába, amikor megteheti, hogy egy kis szőr­mókkal megoszthassa otthonát, mindennapjait.

Tudatos vásárlás

„Egy álmom vált valóra, amikor Drazsét végre hazavihettem.”

Megtestesít mindent, amit előzetesen elképzeltem, mivel a vásárlás előtt mindenre ügyeltem, voltak szempontok, melyeknek meg kellett felelni. Lakásban élek, így mindenképpen olyan kutyust szerettem volna, amelyik nem hullatja a szőrét, viszont fontos volt számomra, hogy okos, pajkos eb legyen. Végül tudatosan a törpe uszkár mellett döntöttem, nem hullik a bundája, nem is vedlik, így a főszempontnak már az elején megfelelt, a többi már hab a tortán volt – kezdte mosolyogva Boglárka.

Fotó: Hurják Boglárka magánarchívuma

Törődést igényel

A fiatal lány szerint az uszkárok könnyen taníthatók, Drazsé már alig félévesen szobatiszta volt, és nagyon sok trükköt tudott, melyekkel általában a vele egykorú ebek még nem büszkélkedhetnek. Igazán aktív kutyafajtáról beszélhetünk, nehéz lefárasztani őket, ezért igénylik a rendszeres mozgást, na és persze a kozmetikát. – Az utcán folyamatosan leszólítanak minket, szeretnék megsimogatni, közös képet készíteni Drazséval. Nagyon szeretik a nem mindennapi külsejét, ami egyébként rengeteg törődést igényel. Folyamatosan gondozni kell a szőrét, eleinte kutyakozmetikushoz jártunk, azonban ma már saját kezűleg segítem Drazsét a szépülésben.

„Úgy gondolom, hogy az uszkárnak a szőre a legnagyobb ékessége, így mindent megteszek, hogy elégedett legyen a végeredménnyel, mivel bármilyen furcsa: a kutyus tetszeni akar magának és a környezetének”

– tette hozzá.

– Többféle fazon ismert, Drazsé jelenlegi külleme nem tipikusan a sztenderd fazon, kiállításra ezzel a mintával nem lehetne vinni, de nekem nagyon tetszik, és szerintem a kutyusnak is. Persze a forma miatt is, de egyébként azért választottuk a jelenlegi mintát, mert így nyáron legalább nem volt melege a kutyusnak. Nagyon szeret úszni, így a lubickolás után hamarabb megszáradt, valamint egy kullancs is észrevehetőbb, ha kevesebb a bunda – mondta.

Rossz pillanatokban

Hurják Boglárka csak olyan gazdiknak ajánlaná az uszkárokat, akik lakásban laknak, és szerető, gondos gazdájuk tudnának lenni a kutyusnak.

„Drazsé számomra a tökéletes kisállat, teljesen megváltoztatta az életemet, de csak jó értelemben, a legrosszabb pillanatokban is fel tud vidítani, egyszerűen imádom.”

Nagy Emese

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában