vegetáriánus lakoma

2019.10.19. 16:30

Egészségnapot tartottak a nyíracsádi iskolában

Terülj, terülj asztalkám! – Akár az ismert népmese is eszébe juthatott volna azoknak, akik október 18-án délután betértek a nyíracsádi Szent Piroska Általános Iskola aulájába.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Az illatok már messziről csalogatták a vendégeket, az ízek pedig sok esetben mindent felülmúltak, pedig egy marék hús nem sok, annyi sem volt a roskadásig megrakott asztalok kínálata között. Ez nem is csoda, hisz a szülők, a tanító nénik és a gyerekek közös egészségnapot tartottak, ahol minden osztály bebizonyította, hogy zöldségből, illetve gyümölcsből is lehet ízeset, finomat, táplálót, főételt és édességet, de még rágcsálnivalót is készíteni.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Dinnyerózsa, ananászbagoly

Kóstolhattak a betérők megannyi krémet, pástétomot, lekvárt, birsalmasajtot, répatortát, aszalt és pörkölt zöldségeket, valamint gyümölcsöket is.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Minden osztályban akadt kreatív szülő és pedagógus is, akik nemcsak az ízekre, de az ízlésre, a látványra is gondoltak. Így születtek a dinnyerózsák, a káposztabaromfik, az ananászbaglyok. Tojásból egérkék, paradicsomból katicák, karfiolból kutyusok keltek életre.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A 2. a osztály igazán kitett magáért, így nem csoda, hogy mindenki csodájára járt az aranyló dióból kirakott keresztnek, és a különböző magvakból összeállított képnek, ami az iskola névadóját ábrázolta.

Kedves Zilahi Enikő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában