Hajdúhét

2024.08.18. 11:03

Hatalmas bulit csinált a Wellhello Böszörményben – fotókkal, videóval

Kis túlzással még a Táncoló hajdúk szoborcsoport is megmozdult a Wellhello slágereire a böszörményi főtéren szombat este. Eljött a Hajdúhét második napja, ami fergeteges bulit hozott, na meg nem tagadjuk, kíváncsiak voltunk arra is, hogy körülbelül mennyi pénzből lehet jóllakatni a gyomrunkat és a májunkat.

Balogh Efraim

Volt, aki levegőt alig kapott, úgy tombolt az első sorban szombat este… Javában tart ugyanis Hajdúböszörményben a Hajdúhét 2024-es felvonása, aminek igen erősre sikerült a második napja: először a KFT kalauzolta el a hajdúságiakat „Afrikába”, majd a Wellhello érkezett a színpadra legnagyobb slágereivel, melyeket torka szakadtából énekelt a közönség. És itt nem állt meg a buli…

Óriási buli volt a Hajdúhét második napján is wellhello
Óriási buli volt a Hajdúhét második napján is 
Forrás: Czinege Melinda

Hajdúhét 2024: elejétől a végéig nagyot szólt a Wellhello

Este 9 óra előtt pár perccel járunk, a bárpultok mellett koccannak a műanyag feles poharak, majd elindulnak az emberek a színpad felé hideg sörrel és fröccsel a kezükben. A kamerák izzítva, akárcsak a mesterlövészek esetében, az ujj a piros gombbal álcázott „ravaszon”, majd bevonulnak a zenészek, utánuk pedig Diaz és Fluor Tomi léptek hatalmas hangorkán közepette a nagyérdemű elé.

Itt aztán elejétől a végéig égben voltak a kezek, és olyan szinten kieresztették a gőzt egyesek, hogy videózás közben az ember fél szemmel a sürgősségit kereste, nehogy elszakadjon az illető hangszála, úgy üvöltette gyakorlatilag a dalokat. Hardcore rajongóból igen sokan voltak, az alig egy hónapja 10. születésnapját ünneplő Wellhello pedig ezt meg is hálálta: legnagyobb slágereikkel, mint például a Rakpart és az Apuveddmeg hatalmas bulit generáltak, melyekre a szüleik nyakában ülő kisgyermekektől kezdve a nyugdíjas korosztályig mindenki megmozdult.

Árak a Hajdúhéten: Nem csak a fellépők, a kaja is elég jó... 

Közben azért nemcsak a közönség egy része, hanem mi is kikacsintgattunk az italpultok felé, csak mi (akkor még) más célból: megnéztük, milyenek az árak. 

Jellemzően egy csapolt pohár sör ára 1000, a meggyé 1500 forint körül alakult, később, mint kiderült három fröccsért kb. 4500 forintot kellett fizetni. Ha már elindultunk a „mennyi az annyi?”-körútra, megnéztük azt is, hány darab „Mátyás királyba” kerülnek a streedfood és egyéb ételek. A frankón kinéző burgonyaspirálért egy ezrest, a mellette árusított kürtőskalácsért pedig már kétszer annyit kérnek, míg az édességnél maradva, egy gömb fagyit 500 forintért cserébe lehet elnyalni.

A húspogácsák csábítóan sercegtek az egyik bódénál, a rájuk olvadó sajtszeletek látványa pedig automatikusan azt eredményezte, hogy előkerüljön a zsebből a pénztárca. Közel 3000 forintot taksál a laktató utcakaja, de ha valaki jobban szereti a virslit grillezett hot dog formájában, 2300-at, sajttal pedig 2600 forintot kell perkálnia. Gyrosból többféle opcióval is találkoztunk: klasszikus tál formájában három Mátyásba és egy kétszázasba kerül, sajttal kiegészítve pedig plusz 300 forint a költség. Kifliben valamivel olcsóbban lehet hozzájutni: alapesetben 2500, sajttal 2800 forintot ütnek a pénztárgépbe az eladók.

Finom ételekből sincs hiány a Hajdúhéten, wellhello
Finom ételekből sincs hiány a Hajdúhéten
Forrás: Czinege Melinda

Mulatós, kattogós és extrém veretős after; Majka érkezését várják legtöbben

Aki teleette magát, vagy már majdnem kijózanodott a Wellhello-koncert végére, annak fülébe a Sterbinszky vs Mynea DJ-formáció újabb adag bulidózist injekciózott. Elég vegyes volt a zenei felhozatal, a 2010-es popslágerektől a technós Pálinka dalon át a The Weekndig mindent játszottak. Elhangzott olyan dal is, amelyről kiderült, hogy nagyon élik az idősebbek, ennek jele az volt, hogy elkezdtek vonatozni – más kérdés, hogy talán csak „egy megállót” mehettek, miután a mixben többségében rengeteg mainstream előadó zenéjére verették a tini fiatalok.

Mint a megkérdezetteink válaszából kiderült, sokan Majkát és zenekarát várják legjobban, akik az idei Campus Fesztiválon hatalmas bulit hoztak össze, és őket ismerve, aligha fogják lejjebb adni vasárnap. A részletes vasárnapi programot az alábbi honlapon lehet elérni.

Az első napról készült beszámolónkat itt találjátok:


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában