Együtt ünnepelt a város

12 órája

Szüreti sokadalommal ápolja és őrzi a magyar kultúrát Hajdúsámson – fotókkal

Szüreti mulatságot tartottak szombaton a városban. A hajdúsámsoniakat szekeres felvonulás is várta.

Haon.hu

Hagyományukat őrizve idén is megtartotta szüreti mulatságát Hajdúsámson a helyi piactéren, ahol néptánccal és népdalok éneklésével várták a vendégeket Mindeközben a Martinkai Közösségi Ház udvarán bográcsos ételek főzőversenye kezdődött el, de a szombat legnagyobb színfoltja a szekeres felvonulás volt, amelyen közel 30 szekér járta be a várost.

Szüreti felvonulást tartottak szombaton Hajdúsámsonban
Szüreti felvonulást tartottak szombaton Hajdúsámsonban
Forrás: Czinege Melinda

Mustkóstolás is színesítette a hajdúsámsoni programot

A legszebb konyhakertek országos program jubileumi ünnepségét is ekkor tartották, melyhez pontosan 10 évvel ezelőtt csatlakozott az önkormányzat az akkori képviselő, Csigéné Zsadányi Mariann és Dandé Melinda önkormányzati dolgozó koordinálásával.

Antal Szabolcs polgármester a kertnevezőkkel és a koordinátorokkal
Antal Szabolcs polgármester a kertnevezőkkel és a koordinátorokkal
Forrás: művelődési ház

Számos országos díjat és elismerést hozhattunk el a hosszú évek alatt, de ami a legfontosabb, hogy a versennyel ápoljuk és megőrizzük a konyhakertek hagyományát, fontosságát, valamint szüreti mulatságunkkal, a szekeresek felvonulásával, a bográcsos főzőversennyel ápoljuk igazán magyar kultúránkat

– fogalmazott a Naplónak a rendezvény fővédnöke, Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere.

A délelőtt műsorát a helyi Muskátli Népdalkör tagjai, az Önkormányzati Óvoda „Kisvirág” Néptánccsoportjának ovisai, pedagógusai és a debreceni Főnix Néptáncegyüttes táncházának fellépői adták elő.

A szüreti sokadalmat napközben mustkóstolás és szőlőtaposás, valamint Mohácsi József magyarnóta- és operetténekes fellépése színesítette, majd a délutánt közös nóta ás tánc zárta a közösségi házban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában