Fejlesztés

2023.10.05. 12:04

Szálloda nyílik a debreceni repülőtér szomszédságában

Az első vendégeket 2025-ben fogadhatják majd.

Haon.hu

Forrás: ibis Styles

Ahogy arról beszámoltunk, csütörtök délelőtt jelentették be, hogy új járat indul Debrecenből Rómába, az utazóknak azonban újabb oka is lehet az örömre, hiszen az Accor szállodaüzemeltető vállalat a debreceni repülőtéren nyit ibis Styles szállodát, amely 2025-ben fogadja majd az első vendégeket. Az új szálloda lesz az első hotel, amely a reptér közvetlen közelében nyílik majd meg - olvasható a csoport közleményében.

Debrecen jelentős szabadidős és kulturális célpont Magyarországon, valamint a keleti régió kulcsfontosságú üzleti és gazdasági központja, hatalmas gazdasági fejlődési potenciállal – mondta Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója. 

Az új építésű szálloda négy emeleten 73 modern, kényelmes szobával és 20 apartmannal rendelkezik majd. A vendégek éttermet, bárt és kávézót is igénybe vehetnek, az üzleti utazók számára pedig tárgyalóhelyiségek állnak rendelkezésre. A szálloda a tervek szerint 2025 második felében nyílik meg.

Forrás: ibis Styles

Debrecen a keleti régió motorja

Mint azt a közleményben írták, Debrecen a régió gazdasági fejlődésének motorja: 2015 óta közel 18 500 új munkahely jött létre, és több mint 12 milliárd euró működőtőke érkezett a városba, köztük a BMW Group új, ipar 4.0-ás iFactory-je. A város fejlődése a nemzetközi szakértők figyelmét is felkeltette, hiszen Financial Times 2021-ben Debrecent a világ első tíz városa közé sorolta az összesített FDI stratégia kategóriájában.

Hozzátették, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér Magyarország második legfontosabb nemzetközi repülőtere, dinamikusan növekvő utasforgalommal: a rekord utasszám 2019-ben, a Covid-19 járvány előtti utolsó évben volt, amikor a repülőtéren 600 ezer utas fordult meg. A 2022-ben regisztrált utasok száma meghaladta a 250 ezret, a 2023-ra várható utasszám 300 ezer. Iparági becslések szerint az utasforgalom 2025 körül állhat vissza a 2019-es szintre, 2030-ig pedig elérheti a 1,5-2 milliót.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában