Fejlesztés

2024.08.13. 13:15

Teljesen megújulhat a derecskei gondozási központ

Az épület számos elemében lesz modernebb.

Haon.hu

Gondozási központját szeretné felújítani a derecskei önkormányzat – a kivitelező kiválasztásának eljárása megindult az augusztus 13-ai Közbeszerzési Értesítőben megjelentek alapján. A Bocskai utca 6. szám alatti, egyszintes, hagyományos szerkezetű, a felújítást követően közel 190 négyzetméter hasznos alapterületű épület számos elemében modernebb lesz majd.

A gondozási központ teljeskörű felújításon megy majd keresztül
A gondozási központ teljeskörű felújításon megy majd keresztül
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

Teljesen megújul a gondozási központ

Többek közt cserélik a homlokzati nyílászárókat, a homlokzat újravakolják, újraszínezik, a tetőszerkezet elemeit cserélik, helyenként megerősítik, új héjazat készül, az ereszcsatornarendszert cserélik, a padlásfödémet hőszigetelik. Cserélik a gázkazánt, a fűtési rendszert teljes körűen felülvizsgálják és szükség szerint átalakítják, valamint a szabályozást korszerűsítik termosztatikus radiátorszelepek, illetve időjáráskövető, programozható termosztát beépítésével. 

Helyenként új belső válaszfal épül, valamint a padló- és falburkolatokat is cserélik, ahol szükséges. Az előtérben információs pultot alakítanak ki, akadálymentesítenek.

A foglalkoztató helyiségben új tolóajtó rendszert (mobil térelválasztás) alakítanak ki. Az elektromos hálózatot átvizsgálják, szükség szerint vezetékelik, átépítik, új lámpatestek helyeznek el. A teljes épület belső festését elvégzik. A pincehelyiségben irattárat alakítanak ki.

Az épületen kívül parkolókat létesítenek, járdát készítenek.

A munkára 9 hónap áll rendelkezésre. Az ajánlatokat szeptember 4-ig várják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában