Kamara

2024.09.13. 14:56

Viharos időszakban is jól teljesített a hajdú-bihari Iparkamara és tagsága

Négy éves ciklus értékeltek a kamarai küldöttek. A vármegyei Iparkamara ülésén elismeréssel szóltak a helyi vállalkozásokról.

Nagy Emese

Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy korábbi rendezvényen

Forrás: Napló-archív

Cikluszáró Ünnepi Küldöttgyűlését tartott a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) csütörtökön délelőtt a kamara debreceni székházában. A küldöttgyűlésen Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszédében kiemelte, az idén 174 éves HBKIK elmúlt négy évét sikeresnek és eredményesnek értékeli. Rámutatott arra, szerencsére a vállalkozók annak ellenére is osztják az Iparkamara véleményét, hogy nehezítő körülmények mindig vannak. 

Iparkamara Debrecen haon
A Széchenyi-programról is szó volt az Iparkamara cikluszáró rendezvényén
Forrás:  Illusztráció: MW-archív 

– Az elmúlt években is szép eredményeket értünk el. A Széchényi program révén nagyon nagy összeg lett a vállalkozóknak kihelyezve, szakképzésben és kapcsolatokban léptünk előre. Közel 600 előadást tartottunk viszonylag jó anyagi körülmények között, hiszen sikerült más forrásokat behelyezni, és azt mind a vállalkozók versenyképességére, javítására fordítottuk. Remélem, ez a következő időszakban is folytatódni fog – jegyezte meg. 

Hozzátette, nagyon örül annak, hogy a következő időszakban (mint a miniszterelnök  bejelentette) döntően a magyar kis- és középvállalatokat támogatják a nagyvállalati programok helyett. Ez mindenképpen azt szolgálja itt a vármegyében is, hogy minél több vállalatnak kell élnie a támogatási és kapcsolati rendszerrel, és a versenyképességgel.

Skultéti Éva Debrecen haon
Skultéti Éva, a HBKIK főtitkára
Forrás:  Napló-archív

Pozitív gondolatok hangzottak el az Iparkamara küldöttgyűlésén

Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára úgy fogalmazott, az elmúlt négy év egy rendkívül viharos időszakban zajlott. Ki lehet jelenteni, hogy a legek négy éve volt: a legnagyobb csapások, a legnagyobb eredmények és a legszomorúbb történetek is ehhez a ciklushoz tartoznak. 

Ugyanakkor azt mondhatjuk, hogy a pandémia és a körülöttünk zajló háborús konfliktus megerősítette a vállalkozások összetartását és az Iparkamara ez idő alatt igazi közösségi erővé fejlődött. A vállalkozások érezhették a személyes sikereiket, hiszen a javaslataikra a döntéshozók sokkal gyorsabban reagáltak ebben a négy évben, mint korábban.

 És sokkal rugalmasabban kezelte a magyar kormány is mindazokat a pályázatokat, jogszabályváltozásokat, amelyek a nehezített pályán kényszerítették mozgásra a vállalkozásokat. Úgy gondoljuk, közös erővel sikerült jól megvalósítanunk mindazokat a programokat, amelyeket elterveztünk. A vállalkozók valóban érezhették azt, hogy kamarájuk van, és arra mindig számíthatnak, mi pedig rájuk. Bízom abban, hogy a következő négy évben is így történik majd mindez – nyomatékosított.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában