Előrejelzés

2024.07.23. 07:27

Esernyőt inkább vigyél magaddal kedden, mutatjuk, hogy miért

Zivatarok várhatók Hajdú-Biharban is. Még jégesőt is hozhat a keddi időjárás.

Haon.hu

A sok napsütés mellett északnyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. 30-31 fok körül alakul a hőmérséklet. Sokfelé lesz élénk az északnyugati szél – olvasható a Köpönyeg.hu keddi országos időjárás-előrejelzésében.

Felhőszakadásra is készülni kell a keddi időjárás-előrejelzés szerint
Felhőszakadásra is készülni kell a keddi időjárás-előrejelzés szerint
Forrás: Napló-archív

Debrecenben és környékén várhatóan 32 fok lesz a maximumhőmérséklet.

Zivatarokat is tartogathat a keddi időjárás

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzése szerint

ma leginkább a Duna vonalának környezetében, valamint attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyek számossága a késő délelőtti óráktól gyorsan növekedhet.

Kisebb eséllyel a Dunántúl nyugati és középső részén is megjelenhet néhány cella. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti: rövid idő alatt akár >25-30 mm, az egymást követő intenzív cellákból akár >50 mm is hullhat, valamint a domborzati viszonyok függvényében (elsősorban az Északi-középhegységben) villámárvíz is létrejöhet. Emellett az intenzív gócokban jégeső (jellemzően <1-2 cm), környezetükben viharos (>65-80 km/h, légzuhatagokban akár >90 km/h) széllökések is előfordulhatnak.

Hajdú-Biharra zivatarveszély és felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki keddre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában