Időjárás

2024.08.06. 08:23

Még kellemes lesz az idő Hajdú-Biharban, de hamarosan ismét berobban a kánikula

Haon.hu

Hamarosan ismét visszatér a kánikula

Forrás: MW-archív

A hétfő esti záporok, zivatarok lehűtötték az időt, így még kedd reggel is igen hűvös volt. A Köpönyeg előrejelzése szerint a nap folyamán már melegszik a levegő, de kellemes 25-26 fok várható, míg hajnalban 13 fokig süllyedhet a hőmérséklet. Ez a kellemes idő azonban nem tart sokáig, ugyanis szerdától erőteljes melegedés várható, egyre több helyen lesznek 30 fok fölötti maximumok lesznek. Csapadék nem várható, a szél is mérsékelt lesz. 

Az országos előrejelzés ragyogó napsütésre számíthatunk, keleten gomolyfelhőkkel. Kicsi az esély csapadékra. Az északnyugati szél néha megélénkül. 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában