Esernyő bekészítve?

2024.09.13. 07:54

Jó esély van rá, hogy ma már leszakad az ég Debrecenben

Az előrejelzések szerint a kora délutáni órákban érhet ide az eső. Biztos, ami biztos, legyen kéznél az esernyő Debrecenben és környékén.

Haon.hu

Nagyrészt borult, vagy erősen felhős idő lesz, és több helyen esőre, záporra, sőt, keleten zivatarra is lehet számítani. A középső és nyugati országrészekben erős, olykor viharos széllökések is előfordulhatnak. Kiadós mennyiségű csapadék is eshet, ezért érdemes felkészülni a nedves, csúszós utakra. Az eső és a viharos szél miatt a közlekedési feltételek jelentősen romolhatnak, különösen a nyugati és középső régiókban. Javasolt lassabb sebességgel, a látási viszonyoknak megfelelően vezetni, és a viharos időjárás miatt felkészülni a váratlan forgalmi helyzetekre. 10 és 28 fok között alakul a hőmérséklet, a tartósan esős nyugati tájakon lesz a leghidegebb – olvasható a köpönyeg.hu országos előrejelzésében.

Jó esély van rá, hogy pénteken leszakad az ég Debrecenben
Jó esély van rá, hogy pénteken leszakad az ég Debrecenben
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

Debrecenben a napi hőmérséklet 19 és 28 fok között alakul, csapadékra az előrejelzések szerint leginkább a kora délutáni óráktól kezdődően kell számítanunk.

Orvosmeteorológia

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában