Előrejelzés

2 órája

Oké, hogy dézsából öntik, de legalább zivatar nem lesz, ugye? Ugye?

Hát, el kell, hogy keserítsünk: van rá esély, hogy Hajdú-Bihar fölött is bedurran majd a légkör. Pénteki időjárás-előrejelzés.

Haon.hu

Eleinte borult időre számíthatunk országos, kiadós esőzéssel. Délután aztán délnyugat felől szűnni kezd a csapadék. Párás lesz a levegő. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet a Köpönyeg.hu pénteki országos időjárás-előrejelzése szerint.

Esős időjárás várható pénteken is
Esős időjárás várható pénteken is
Forrás: Napló-archív

Debrecenben és környékén 12 foknál nem nagyon lesz melegebb, esőre egész nap számítani kell.

A HungaroMet figyelmezetető előrejelzése szerint pénteken a naptári nap szerinti csapadékösszeg átlagosan ~ 15-30 mm körül alakulhat az országban. 30 mm feletti csapadék északkeleten (nagyobb eséllyel Szabolcsban) hullhat.

Péntek reggeltől késő délutánig előbb a Dél-Alföldön, majd napközben elsősorban az Alföld keleti részein villámtevékenység is kísérheti az intenzív záporokat.

Hajdú-Biharra zivatarveszély és az eső miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Pénteki időjárás: orvosmeteorológia

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke) – áll a Köpönyeg.hu-n.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában