Tragédia

2024.06.14. 15:14

Megölte újszülött gyermekét a fiatal anya, Debrecenben áll bíróság elé

A fiatal titkolta terhességét. Ugyan egyedül hozta világra gyermekét, szülei otthonukban vérfoltokra lettek figyelmesek, ezért mentőt hívtak.

Haon.hu

Hamarosan tárgyalja a Debreceni Ítélőtábla azt a felkavaró ügyet, amelyben egy fiatalkorú vádlott a terhességét eltitkolta, orvoshoz nem járt, nem készült a gyermek érkezésére, a szülést követően pedig olyat tett, amire senki sem számíthatott, megölte a saját újszülött gyermekét – tudatta portálunkkal a szervezet.

A vádlott megölte a saját újszülött gyermekét
A vádlott megölte a saját újszülött gyermekét
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

Mint írják, az elsőfokú bíróság megállapítása szerint a fiatalkorú vádlott egy közösségi oldalon 2022 márciusában ismerkedett meg egy fiatalemberrel, akivel párkapcsolatba lépett. A vádlott szülei ellenezték a kapcsolatot, ezért ő és a férfi néhány hónapig még találkozgatott egymással. A lány teherbe esett, a férfi pedig megszakította a kapcsolatot vele.

Megölte saját újszülött gyermekét

Tavaly februárban a szülés megindult és a vádlott a házuk udvarának hátsó részében egészséges kislánynak adott életet. A vádlott miután elvágta a köldökzsinórt, wc papírral betömte a csecsemő száját és átdobta a szomszédos lakatlan ház udvarára, ezt követően visszament a lakásba.  A szülei észrevették a padlón, illetve a szőnyegen lévő vérfoltokat és értesítették a mentőszolgálatot. A lányt kórházba szállították, ahol megállapították a szülés tényét. Mivel a csecsemő hollétéről nem volt információ, ezért értesítették a rendőrséget. 

A kiérkező rendőrök késő este találták meg a kihűlt állapotban lévő újszülöttet, aki azonban a gondos orvosi ellátás ellenére elhunyt. 

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék idén februárban előkészítő ülésen a fiatalkorú vádlottat emberölés bűntette miatt 4 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott, a védő és az ügygondnok enyhítésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla dr. Háger Tamás vezette tanácsa június 20-án 9 órától tárgyalja majd az ügyet.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában