Nem volt elég lóerő!

2024.07.26. 15:20

Burleszk egy debreceni parkolóban túl bátor gyerekekkel és lopakodó rendőrökkel

A parkolóból kiállni túl nehéznek bizonyult, ezért a fiatalok kitalálták, hogy inkább kitolják az útra a kocsit. Pechükre a rendőrök még idejében közbeléptek, így hamar meghiúsult az autólopás.

Haon.hu

Az éj leple alatt néhány fiatal el akart kötni egy autót Debrecenben úgy, hogy vezetni sem tudtak. Nem is jutottak vele messzire – kezdi a meghökkentő történetet közösségi oldalán a Zsaru Magazin. Mint írják, a debreceni rendőrség munkatársai időben a cselekmény helyszínére értek, így csak néhány métert sikerült megtenni a gépkocsival, azt is úgy, hogy tolták az elkövetők, így hamar meghiúsult az autólopás.

Meghökkentő autólopás Debrecenben: gyalogos hajtással kezdtek neki a tolvajok
Meghökkentő autólopás Debrecenben: gyalogos hajtással kezdtek neki a tolvajok
Forrás: Zsaru Magazin

Július 16-án bejelentés érkezett a helyi rendőrőrsre, hogy Debrecen egyik parkolójában fiatalok ólálkodnak az autók körül, és az egyikbe bele is ültek. Fekete Zsolt őrmester és Szarvas Róbert főtörzsőrmester ért először a helyszínre. Nem mindennapi látvány fogadta őket.

– Ahogy közeledtünk a helyszín felé, lekapcsoltuk a szirénát, hogy ne vegyenek észre minket – meséli Szarvas Róbert. – Ekkor láttuk meg a tolvajokat. Éppen a parkolóból toltak ki egy kocsit az útra. Az egyikük elöl, a vezetőülés melletti oldalon, a kormányt fogva tolta a járművet, miközben a másik a hátuljának feszült. Két fiatalabb társuk a kocsi mellett sétálva figyelték az eseményeket. Azonnal kiszálltunk a szolgálati kocsiból, és rájuk kiáltottunk: „Állj!” Közülük hárman, a két fiatalabb és az idősebb tolvaj azonnal engedelmeskedett a felszólításnak, azonban a negyedik társuk futásnak eredt. A társam, Fekete Zsolt szaladt utána, én pedig rádión hívtam erősítést.

Fekete Zsolt őrmester és Szarvas Róbert főtörzsőrmester érkezett elsőként a helyszínre
Fekete Zsolt őrmester és Szarvas Róbert főtörzsőrmester érkezett elsőként a helyszínre
Forrás: Zsaru Magazin

– A tolvaj a parkos rész felé tartott – meséli az őrmester. – Többször is felszólítottam, hogy álljon meg, azonban nem hallgatott rám. Közben észrevettem a kollégákat, Kelemen Benjamin őrmester, járőrvezetőt és Jónás Bianka őrmester, járőrvezetőt, akik időközben a helyszínre értek. Ők a másik irányba indultak, hogy keresztezzék a menekülő útját. Egyszer szem elől tévesztettem, de utána ismét felbukkant. Akkor intettem a kollégáknak, merre menjenek. Néhány méter után sikerült elfogni.

Nem csak autólopásért vették őket elő

A rendőrök átnézték a parkoló autókat, mert a tolvajok néhányat átkutattak, értékeket kerestek, szerencsére azonban semmit sem találtak. A tolvajok elmesélték, hogy az egyik kocsi kesztyűtartójában megtalálták a slusszkulcsot. Gondolták, ellopják az autót, csakhogy nem tudtak vezetni, főleg a kanyarodás okozott nekik problémát. A parkolóból kiállni túl nehéznek bizonyult, ezért kitalálták, hogy először kitolják az útra, és csak utána indítják be. Pechükre a rendőrök megakadályozták őket ebben.

A két 16 éves fiút előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, jármű önkényes elvételével gyanúsítják őket. A két 13 évest pedig a rendőrök visszavitték a nevelőotthonba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában