Sziréna

2024.07.18. 15:23

Letartóztatták Debrecenben a férfit, aki harci kutyával és csákánnyal érvelt a rendőröknek

De nem csak neki, az időközben megjelenő apjának is felelnie kell. Az egyik rendőrnek az utolsó pillanatban sikerült elugrania a lecsapó csákány elől.

Haon.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint július 15-én reggel rendőrök jelentek meg egy harmincas évei elején járó férfi nyírségi otthonában, hogy elővezessék a rá korábban kiszabott szabadságvesztés végrehajtása miatt – írja közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

csákány ügyészség rendőr debrecen nyírség
A férfi elővett egy csákányt, és azzal  támadt a kiérkező rendőrökre
Forrás: ügyészség

Gyilkossággal fenyegetőzött, majd a csákány is előkerült

A rendőrök közölték a férfival az intézkedés okát A férfi a gyanú szerint figyelmen kívül hagyta az együttműködésre irányuló felszólításokat, és még a harci kutyáját is elengedte, hogy a rendőrök ne tudjanak bemenni az ingatlanba.

A járőrök erősítést kértek, de a férfi továbbra sem volt együttműködő, majd a házból előhozott egy 110 centiméter nyélhosszúságú csákányt, és azzal a rendőrök felé hadonászva kijelentette, hogy megöli őket, ha bemennek a kapun.

Ezután a rendőrök a szomszédos ingatlan felől bementek a férfi udvarára, aki - a gyanú szerint - a csákánnyal egy csapó mozdulatot téve megindult feléjük, majd bemenekült a házba, magára zárta az ajtót, és az ablakon keresztül újra megöléssel fenyegette a hivatalos személyeket. A rendőrök berúgták az ajtót, amely mögött a férfi állt feje felett a csákányt tartva, amelyet meglendített, majd megindított egy nagy erejű ütést az egyik rendőr felé, akinek hátra kellett lépnie, hogy az ütés ne találja el. Az elkövető ellenállását végül úgy sikerült letörni, hogy gázsprayt alkalmaztak, és egy rendőr elővette a szolgálati lőfegyverét – írta az ügyészség.

Időközben megérkezett az elkövető apja, aki – a gyanú szerint – először a szomszédot fenyegette megveréssel, amiért  együttműködött a rendőrökkel, majd név szerint megszólítva az egyik rendőrt fenyegette kitartóan azzal, hogy bosszút áll rajta, akár meg is öli az intézkedés miatt.

A két férfi még bilincselés közben is aktívan ellenállt, a fiatalabb menekülni próbált, az idősebb pedig még az előállítása közben is fenyegette az egyik rendőrt.

Mindkettőjüket letartóztatták

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte az elkövetők őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki – a fiatalabb férfit hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének, továbbá felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, míg az idősebbet hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt –, majd sikeresen indítványozta mindkét gyanúsított letartóztatásának elrendelését. A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett a nyomozó ügyészség indítványával, és egy hónapra letartóztatta mindkét férfit, olvasható a közleményben

A büntetett előéletű elkövetők – akik jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is állnak – tagadják a cselekmény elkövetését és védőjükkel együtt fellebbeztek a bíróság végzése ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában