Összefoglaló

2024.07.23. 08:54

Háztűz, kamion és egy dupla baleset: sűrű napjuk volt a hajdú-bihari tűzoltóknak

Előbb egy autó csapódott fának Hosszúpályinál, nem sokkal később egy traktor és egy személyautó karambolozott ugyanott. Hétfői ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Haon.hu

Püspökladány közelében nyolcvan körbála égett. A püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat – áll a hajdú-bihari katasztrófavédelem ügyeleti összefoglalójában.

Derecskére lángoló házhoz vonult a katasztrófavédelem
Derecskére lángoló házhoz vonult a katasztrófavédelem
Forrás: Tóth Imre

Egy autó fának csapódott Hosszúpályi közelében hétfő reggel, majd a helyszínen egy traktor egy személyautóval ütközött össze. A balesetekhez a létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók vonultak, az egységek kivágták a kidőlt fákat, átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. 

Egy száz négyzetméteres családi házban keletkezett tűz Derecskén, a Semmelweis utcában. A debreceni és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, mert a ház több szobája és a tetőszerkezete is égett. A tűzoltók kiérkezésre az épületben egy gázpalack is felrobbant. Az egységek négy vízsugárral határolták körbe a tüzet. A ház lakhatatlanná vált, lakója átmenetileg rokonokhoz költözött.

Legelőt, motort és kamiont is oltott a katasztrófavédelem

Egy autó szalagkorlátnak csapódott az M35-ös autópályán hétfő reggel. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet. A mentőszolgálat a jármű vezetőjét kórházba szállította.

Egy fatároló, valamint egy lakóház oldalfala és tetőszerkezete égett hétfő délelőtt Hajdúsámsonban, a Sáska utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották a lángokat. A ház lakói ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Kigyulladt egy kamion Debrecen közelében hétfőn. A debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a kamion teljes terjedelmében lángolt. A tűzoltók két vízsugárral oltották a tüzet. Az autóban ketten utaztak, ők időben el tudták hagyni a járművet, így nem sérültek meg.

Gáborján külterületén négyhektáros területen égett a legelő. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugarakkal oltották el a tüzet.

Hétfő este egy motor égett Biharnagybajomban, a Kossuth úton. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában