Összefoglaló

2024.07.15. 07:27

Lángoló méhkaptárokhoz vonultak a hajdú-bihari tűzoltók

De melléképület, autók és szemét is égett az óriási vasárnapi hőségben. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Haon.hu

Összehordott gallyak égtek Ebes külterületén vasárnap hajnalban. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, olvasható a hajdú-bihari katasztrófavédelem ügyeleti összefoglalójában.

tűz katasztrófavédelem
Többek között autó- és szeméttűzzel is küzdenie kellett a hajdú-bihari katasztrófavédelemnek
Forrás: illusztráció / Napló-archív

Melléképületben keletkezett tűz vasárnap kora délután Hajdúdorogon, a Téglagyár utcában. Az esethez a hajdúnánási és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az épület teljes terjedelmében égett, a lángok átterjedtek két személyautóra és a lakóház tetőszerkezetére is. A tűzoltók négy vízsugárral határolták körbe a tüzet, és oltották azt. A lakók nem sérültek meg, de ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Személyautó is égett a hajdúdorogi tűzben
Személyautó is égett a hajdúdorogi tűzben
Forrás: katasztrófavédelem

Kigyulladt egy autó Hajdúszoboszlón, a Gólya zugban. A város hivatásos tűzoltói oltották el a lángokat egy vízsugárral. Az autó utasai nem sérültek meg, időben el tudták hagyni a járművet.

Hulladék égett Zsákán, az Árpád fejedelem utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. 

Öt méhkaptár égett Hajdúszováton, a Zrínyi Miklós utcában, vasárnap délután. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

A száraz gaz és avar lángolt Hajdúhadházon, a Gáborkert dűlőben. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Kommunális hulladék égett Hajdúböszörményben, a Damjanich János utcában. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Leszakadt faágaknál is segített a katasztrófavédelem

Egy huszonöt méteres fa egyik nagy ága lehasadt és a gyalogosforgalmat veszélyeztette Debrecenben, a Görgey utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Egy tizenhat méteres fa egyik ága lehasadt Debrecenben, a Rákóczi utcában és egy autóra zuhant. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az ágat.

Faágat távolítottak el a debreceni tűzoltók a Dobozi utcában, vasárnap. A lehasadt faág a gyalogosforgalmat veszélyeztette. A tűzoltók dugólétrán át, motoros láncfűrésszel dolgoztak.

Egy huszonöt méteres fa egyik nagy ága egy kerítésre szakadt a debreceni Kiss Áron utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a faágat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában