Sziréna

2024.07.26. 15:57

Emlékeznek hajdúsámsoni táskarablóra? Kiderült, hogy filmbe illő csalásokban is jártas

A nyomozás befejeződött, a letartóztatását töltő férfiról pedig kiderült, hogy más is van még a rovásán.

Haon.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, februárban indult eljárás rablás miatt egy 24 éves férfival szemben, aki Debrecenben próbált meg kirabolni egy idős nőt. A Veres Péter utcában kezdett beszélgetni a sértettel, majd elkísérte egy darabon, azonban egyszer csak hirtelen megpróbálta letépni a sértett válláról annak táskáját. Kisebb dulakodás következett, a támadó ellökte a nőt, és futásnak eredt. Egy közelben lakó férfi meghallotta a sértett segítségkérését, és üldözni kezdte a rablót, akit nem sokkal később utolért, majd visszatartott a rendőrök kiérkezéséig. A bűnügyesek rablás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, bűnügyi őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását – olvasható a rendőrség közleményében

A férfit rablás miatt hallgatták ki, de a bűnlajstroma azonban itt nem ért véget
A férfit rablás miatt hallgatták ki, de a bűnlajstroma azonban itt nem ért véget
Forrás: police.hu

Nem csak rablás miatt kell felelnie

Az eljárás során a férfiról kiderült, hogy más bűncselekménnyel is kapcsolatba hozható. 

Tavaly év végén kibérelt egy debreceni lakást, de hamar visszamondta, viszont egy kulcsot megtartott. Fondorlatos ötlete támadt, ki akarta adni az ingatlant. 

Egy érdeklődőnek meg is mutatta, majd 300 ezer forintot vett át tőle. Ezért csalás vétség miatt folytattak ellene eljárást. A nyomozók a napokban elvégezték az eljárási cselekményeket, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában