Vetélkedő

2024.08.26. 14:53

Országos vetélkedőn nyert kis híján autót egy hajdú-bihari család

Augusztus 24-25-én tartották a népszerű közlekedésbiztonsági vetélkedő országos döntőjét. A Közlekedik a család 2. helyén hajdú-bihariak végeztek, de egy debreceni iskolát is díjaztak a szervezők.

Haon.hu

A mögöttünk álló hétvégén rendezték a Közlekedik a család nevű vetélkedő hatállomásos döntőjét Pécsen és Orfűn. A játékra – amelynek elsődleges és legfontosabb célja a körültekintő, megfontolt közlekedési magatartás kialakítása – bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhetett, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek, olvasható a police.hu-n.

Közlekedik a család: autós ügyességi feladat is volt a versenyszámok között
Közlekedik a család: autós ügyességi feladat is volt a versenyszámok között
Forrás: police.hu

Mint írták, az idén 550 család versengett a vármegyei elődöntőkön, kiemelkedően sokan, a Nyíregyházán megrendezett vetélkedőn 93, Debrecenben 51 még Békés vármegyében 40 család mérte össze tudását, míg a főnyereményért, egy Skoda Scala gépkocsiért országosan a legjobb 20 család versenghetett.

Közlekedik a család: az eredmények

A hétvégi finálét a Kővári család nyerte Fejér vármegyéből, második lett a hajdú-bihari Erdődi család, míg a harmadik helyen a Fritz család végzett Somogy vármegyéből. A döntőn részt vevő családok egy-egy 50 ezer forint értékű üzemanyag- és Europ Assistance utalvánnyal lettek gazdagabbak és – a fődíj birtokosai kivételével – egy-egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést is nyertek.

Közlekedik a család: a Fejér vármegyei Kővári család nyerte a vetélkedőt
A Fejér vármegyei Kővári család nyerte a vetélkedőt
Forrás: police.hu

Azok az iskolák pedig, amelyekből a legtöbb diák és családja vett részt a vetélkedősorozaton, a helyezéstől függően 500, 300 vagy 100 ezer forint értékű tan- és sportszerjutalomban részesültek. Az iskolák közül a debreceni Huszár Gál Gimnázium végzett a 3. helyen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában