Látta valahol?

2024.09.08. 11:13

Elfogatóparancsot adott ki a törvényszék egy 14 éves fiúval szemben – frissítve!

A 2010-es születésű fiú ellen szeptember 5-én adtak ki elfogadóparancsot egy korábbi gyilkossági kísérleti üggyel összefüggésben.

Haon.hu

Frissítés 2:

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után a Debreceni Törvényszék közleményt juttatott el a Haonhoz. Ebből kiderül, egy korábbi ügyről van szó, amelyben 2023 novemberében már jogerős ítélet is született, ebben a vádlottat 4 év javítóintézeti nevelésre ítélték. A fiút emberölési kísérlet miatt mondták ki bűnösnek, miután egy 40 mm-es pengehosszúságú késsel kétszer hátba szúrt egy kiskorút Hajdúhadházon még 2022. november 3-án.

A Debreceni Törvényszék most azért adott ki elfogatóparancsot ellene, mert a fiatalkorú nem vonult be a számára kijelölt javítóintézetbe – tájékoztatott Dobó Dénes, a törvényszék szóvivője.

Korábban írtuk:

Gyilkossági kísérlet miatt adott ki elfogatóparancsot a Debreceni Törvényszék egy 14 éves fiú, B. Krisztofer ellen, számolt be a Magyar Nemzet az erről szóló rendőrségi felhívás alapján, amelyben a fiú arcképe és teljes neve is megtekinthető. Az elfogatóparancsot a debreceni bíróság rendelte el, az eljárást lefolytató szerv a hajdúhadházi rendőrkapitányság a police.hu-ra feltöltött adatok szerint.

Gyilkosság miatt köröz egy 14 éves fiút a hajdúhadházi rendőrség
Egy 14 éves fiút köröz a hajdúhadházi rendőrség
Forrás: illusztráció / MW-archív

A debreceni születésű, magyar állampolgárságú fiú az adatlapja szerint július végén töltötte be a tizennegyedik életévét, a körözést másfél hónappal később, szeptember 5-én adták ki ellene.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában