Összefoglaló

2024.09.08. 10:02

Több hajdú-bihari településnél is nagyon forró volt a helyzet szombaton

Hat szabadtéri tűzhöz vonultak a tűzoltók, és ha ez nem lett volna elég, Vámospércsen még egy kombájn is kigyulladt. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Szombaton szabadtéri tűz volt Nyíradony-Tamásipusztán, a Szatmári úton, kétezer négyzetméteren égett a terület. A helyszínre a nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a lángokat, olvasható a hajdú-bihari katasztrófavédelem ügyeleti összefoglalójában. Közel sem ez volt azonban az egyetlen tűz szombaton Hajdú-Biharban.

Szabadtéri tüzeket oltott szombaton a hajdú-bihari katasztrófavédelem
Szabadtéri tüzeket oltott szombaton a hajdú-bihari katasztrófavédelem
Forrás: illusztráció / Napló-archív
  • Mezőpeterd közelébe a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, itt a vasúti töltés mellett égett a gaz, a tűzoltók megfékezték a lángokat.
  • Nádudvar és Kaba között ötszáz négyzetméteren égett a száraz gaz és a nádas, a püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet.
  • Hencidán, a Jókai utcában egyhektáros területen égett a száraz avar. Itt a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókra volt szükség, akik kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet.
  • Ezerötszáz négyzetméteren égett a gaz Nyíradonyban, az Árpád téren. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, ők oltották el a lángokat.
  • Nádudvaron, a Puskin utcában is tűz volt. A püspökladányi hivatásos tűzoltók oltották el a kétszáz négyzetméteres területet. 

Kombájnt is oltott a katasztrófavédelem

Kigyulladt egy kombájn elektromos vezetéke Vámospércsen, az Újlétai úton. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták a járművet hőkamerával, a lángokat pedig két vízsugárral oltották el. 

Baleset történt szombat éjszaka Debrecenben, a Görömbei András utcában. Egy autó egy elektromos trafószekrénynek ütközött.  A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították az autót. 

 

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában