Szép eredmények

2024.08.29. 13:06

Országos versenyen is bizonyították rátermettségüket a hajdú-bihari tűzoltók

Összesen három kupát tudhatnak a magukénak a hajdú-bihariak. A tűzoltók két első és egy harmadik helyet értek el.

Haon.hu

Ismét remekül teljesítettek a hajdú-bihari lánglovagok

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Idén Mohács adott otthont a XVII. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportversenynek, a tűzoltók hagyományos sportmegmérettetésének. Augusztus 26-án, hétfőn ünnepélyes megnyitóval kezdődött, kedden és szerdán kíméletlen erőpróbával folytatódott a speciális verseny – számolt be róla a katasztrófavédelem.

Kemény próbákat álltak ki a tűzoltók
Kemény próbákat álltak ki a tűzoltók
Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A tűzoltók akkor is keresik a kihívásokat, amikor éppen senki nincsen bajban a közelükben

– fogalmazott Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője a verseny ünnepélyes megnyitóján. A tábornok felhívta a figyelmet arra, hogy a verseny hevében sem szabad elfeledkezni a biztonságról és az egymás iránti tiszteletről.

A tűzoltók a legjobbat hozták ki magukból

Tartották is magukat ehhez a tűzoltók, de még így is voltak, akik úgy küzdötték le az akadálypályákat, hogy menet közben kisebb sérüléseket szereztek. A csapattagok egymást támogatva haladtak akadályról akadályra. Két napon keresztül húsz csapat mérte össze erejét és tudását. A verseny százméteres akadálypályával kezdődött, majd horoglétramászás következett. Szerdán négyszer százméteres váltóval kezdtek a tűzoltók, majd kismotorfecskendő-szerelés zárta a viadalt.

Akadályról akadályra haladtak a tűzoltók
Akadályról akadályra haladtak a tűzoltók
Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A versenyt szerdán Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok Karsa Róbert tűzoltó ezredes, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének társaságában zárta. Mint az eredményhirdetésen elhangzott, minden résztvevő nyertesnek érezheti magát, hiszen egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet, és mindenki mindvégig tudása és ereje maximumát nyújtotta.

Minden résztvevő büszke lehet magára
Minden résztvevő büszke lehet magára
Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A versenyen a hajdú-bihariak is jeleskedtek, a százméteres akadálypálya egyéni versenyének az első helyezettje Szabó Tibor tűzoltó főtörzsőrmester, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatának tagja szerezte meg. A kismotorfecskendő-szerelés csapatversenyen szintén a hajdú-bihariak volta a legjobbak, míg összetett csapatversenyben a harmadik helyet vívták ki maguknak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában