Vádemelés

2024.09.04. 12:02

Két fiatal félholtra vert egy férfit Debrecenben – videóval!

Összesen 21 ütés és 4 rúgás érte a sértett fejét. A bántalmazással csak azért hagytak fel, mert az egyik vádlott észrevett egy térfigyelő kamerát.

Haon.hu

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a börtönbüntetések súlyosítása mellett bűnösségük különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében történő megállapítását is indítványozta azzal a két fiatallal szemben, akik megvertek és kifosztottak egy férfit az utcán – közölte portálunkkal a szerv. Az esetről korábban mi is beszámoltunk, a tárgyaláson megrázó képsorokon láthattuk, ahogy 25 alkalommal ütik, valamint fejbe rúgják a férfit.

Térfigyelő kamera rögzítette a hétperces cselekményt
Térfigyelő kamera rögzítette a hétperces cselekményt
Forrás: ugyeszseg.hu

Az ítélet szerint az egymással rokoni kapcsolatban álló vádlottak 2022. május 2. napján rokonaikkal, valamint a sértettel és annak élettársával italoztak egy debreceni ingatlanban. Az este folyamán a vádlottak vitába keveredtek a sértettel, akit elküldtek a házból. A férfi elment, de mivel az élettársa ott maradt, a lakóháztól nem messze várt a nőre. Mikor az idősebb, 22 éves fiú ezt észrevette, kiment a sértetthez és rövid vita után minden ok nélkül megütötte. A férfi az ütéstől hanyatt esett és az eszméletét is elvesztette. Ekkorra ért oda fiatalabb, 17 éves társa, aki szintén megütötte a földön fekvő sértettet, majd együtt tovább bántalmazták a magatehetetlen férfit, miközben többször átkutatták a zsebeit. 

Összesen 21 ütés és 4 rúgás érte a sértett fejét. A bántalmazással csak azért hagytak fel, mert az egyik vádlott észrevett egy térfigyelő kamerát.

A Debreceni Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete, valamint kifosztás bűntettében találta bűnösnek a fiatalokat, akiket 4 év fiatalkorúak börtönében, illetve 8 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt.

Az ítélet ellen az ügyészség a minősítés megváltoztatása és a büntetés súlyosítása, az elkövetők és védőik elsődlegesen felmentés, másodlagosan pedig eltérő jogi minősítés és a büntetés enyhítése érdekében fellebbeztek.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlottaknak tudniuk kellett, hogy a fejet érő ütések és rúgások akár a sértett halálát okozhatják. Ennek tudatában ütötték és rúgták meg összesen 25 alkalommal a földön fekvő, magatehetetlen férfi fejét.

Erre tekintettel a vádlottak által elkövetett cselekmény jogi megítélése téves, ezért a fellebbviteli főügyészség indítványozta, hogy az ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatva a vádlottak cselekményét súlyosabban minősítse és az elkövetett cselekmény jellegére és módjára tekintettel tettarányos büntetést szabjon ki. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában