Krimi

2024.09.03. 11:47

Bántalmazta, majd élve eltemette élettársát – Debrecenben tehetnek pontot az ügy végére

Felkavaró esetet tárgyalnak hamarosan Debrecenben.

Haon.hu

Bántalmazta, majd élve eltemette élettársát egy férfi egy szabolcsi községben, hamarosan Debrecenben állhat bíróság elé – tudatta portálunkkal a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség. Mint írják, az ítélet szerint a vádlott és a sértett 2021 márciusa óta éltek együtt egy szabolcsi községben. 

Bántalmazta, majd élve eltemette élettársát egy férfi egy szabolcsi községben, Debrecenben tehetnek pontot az ügy végére
Bántalmazta, majd élve eltemette élettársát egy férfi egy szabolcsi községben, Debrecenben tehetnek pontot az ügy végére
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

Kapcsolatuk alatt sokat veszekedtek, melynek kiváltó oka a vádlott féltékenysége volt. A vitáik során a vádlott rendszeresen bántalmazta a sértettet, ami miatt a nő többször elhagyta a férfit, azonban mindig visszatért hozzá. 

2022. március 9-én a vádlott féltékenysége miatt ismét vita alakult ki közöttük, majd a férfi egy fadarabbal és egy húsklopfolóval bántalmazta a nőt. Két nappal később eszméletlen állapotban talált rá az élettársára. Megijedt, hogy a nő napokon át történő bántalmazása miatt büntetőeljárás indul ellene, és ahelyett, hogy mentőt hívott volna, a ház végében található istállóban egy mély gödröt ásott. 

Ezt követően az eszméletlen állapotú élettársát felöltöztette, testére szemeteszsákot húzott és a gödörbe elásta, melyre ezt követően tűzifát pakolt és lakattal bezárta az istálló ajtaját. A nő a homoktól megfulladt és elhalálozott. 

A Nyíregyházi Törvényszék a többszörösen büntetett előéletű vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. 

A vádlott részben beismerte a sértett bántalmazását, azonban azt, hogy a nő halálát ő okozta, mindvégig tagadta. Az ítélet ellen enyhítésért, védője felmentésért és a bűncselekmény enyhébb minősítéséért is fellebbezett. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette.

Nagyfokú féltékenyég motiválta

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlott tisztában volt tettével és annak következményeivel, tudatosan és tervszerűen vitte véghez cselekményét. 

Nagyfokú féltékenysége motiválta, indulatait nem tudta kezelni, ezért bántalmazta élettársát, majd a tettének leplezése érdekében a nőt élve elásta. 

Mivel az erőszakos bűncselekmények miatt büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő vádlottal szemben korábban kiszabott szabadságvesztés büntetés semmilyen visszatartó erővel nem bírt, ezért végleges kirekesztése a törvénytisztelő emberek közösségéből a társadalom védelme érdekében nem mellőzhető, így a büntetése enyhítésére nincs törvényes indok.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta azzal a vádlottal szemben, aki bántalmazta, majd élve eltemette élettársát. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában