Határeset!

2024.09.04. 16:34

Ön sem hitte el, hogy ezzel majd átengedik őket a magyar határon – fotóval!

Szombaton szerette volna elhagyni az országot egy moldáv állampolgár Ártándnál. Nem jött be a számítása. Nem ő volt az egyetlen...

Haon.hu

Túlsúlyos szerelvény és hamis vezetői engedéllyel útnak induló sofőr is befutott az ártándi határátkelőre a napokban – derült ki a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség bejegyzéséből. Mint írják, kollégáik ellenőriztek egy moldáv férfi által vezetett járműszerelvényt, amely során kiderült, hogy az 1120 kilogrammal volt túlterhelve, továbbá, hogy a vontatott kisteherautót a dán hatóságok körözték.

Fennakadtak az ellenőrzésen: újabb fogások történtek az ártándi határátkelőnél
Fennakadtak az ellenőrzésen: újabb fogások az ártándi határátkelőnél
Forrás: Facebook / Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség

A rendőrök a 33 éves sofőrt előállították a körülbelül 6 millió forint értékű járművet lefoglalták, valamint 260 ezer forint pénzbírságot szabtak ki a túlsúly miatt. 

Feljogosítva érezte magát a vezetésre

Néhány órával később, egy román férfi jelentkezett kilépésre a határátkelőhelyen. Az ellenőrzés során gyanú merült fel arra, hogy a 49 éves sofőr vezetői engedélye nem eredeti. Megállapították, hogy több biztonsági elem sem egyezett a valódi okmányokéval, az teljes hamisítvány. Kiderült, hogy a román állampolgár soha nem is rendelkezett vezetői engedéllyel. Előállították, közokirat-hamisítás, és engedély nélküli vezetés miatt kell felelnie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában