Programajánló

2 órája

Helyi Nemzeti Értékeink Hete: ismét izgalmas ismeretterjesztő programokat szerveznek Földesen

Második alkalommal rendezik meg a Helyi Nemzeti Értékeink Hete programsorozatot Földesen, szeptember 16 és 21. között. A program a helyi Értéktár Bizottság, az Önkormányzat, valamint helyi civil szervezetek, intézmények összefogásával valósulhat meg.

Péter Imre

Mint a helyi Értéktár Bizottság elnöke, dr. Szabó Irma megfogalmazta: a második alkalommal tartandó rendezvénysorozat célja változatlan: közösen arra törekszenek Földesen, hogy értékeik hangsúlyosabb szerepet kapjanak a mindennapokban, alkalmat adva közösségi ismeretszerzésre, együttlétre, kikapcsolódásra. Ez évben a település természeti értékei állnak a középpontban, programjaikat köréjük szervezik.

Második alkalommal rendezik meg a Helyi Nemzeti Értékeink Hete programsorozatot Földesen
Második alkalommal rendezik meg a Helyi Nemzeti Értékeink Hete programsorozatot Földesen
Forrás: Péter Imre

Természetjáró túra és cserkész bemutató

– 16-án este megnyitjuk a pályázati felhívásunkra beérkezett képekből a természetfotó kiállításunkat. 17-én Gyarmathy István mesél a csillagos égről, amit távcsővel is megcsodálhatnak az érdeklődők, majd másnap Kocsis Csaba rendhagyó író-olvasó találkozó keretében a közelmúltban megjelent földesi ihletésű könyvét mutatja be meghívott vendégei közreműködésével. 19-én Rózsa Péter a gazdálkodás és a természetvédelem összefüggéseiről tart előadást. Az érdeklődők 20-án megismerkedhetnek a 10 hektáros Horgásztóval, annak történetével a tó körüli vezetéses séta közben.

– részletezte a programtervet a helyi Értéktár Bizottság elnöke, dr. Szabó Irma.

21-én kerül sor a 25 éves Bihar Közalapítvány III. Teljesítmény-és természetjáró túrájára. Ugyancsak ezen a napon tartjuk a Karácsony Sándor Országos Konferenciát, melynek témája a cserkészet egykor és ma, vendégeink pedig debreceni cserkész fiatalok lesznek. A szombat délutáni programzárásig igen bőséges és érdeklődésre számot tartó eseményt kínálunk

– ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

A védett madarakkal ismerkednek a legifjabbak

– A hét folyamán keressük Földes legöregebb fáit, megismerjük történetüket, lajstromba vesszük, hogy számon tudjuk tartani őket. A Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és AMI, valamint a Kállay László Óvoda beépíti az éves munkatervébe a természeti értékek programot. Ezen a héten az iskolában egy természeti értékeket ábrázoló kifestő kerül, amiből fali festményt készítenek a gyerekek az év folyamán. Az óvodások csoportonként ismerkednek egy-egy településünkön élő védett madárral, és szőlőfürtös délelőttjük is lesz – zárta előzetes tájékoztatását a helyi Értéktár vezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában