Kék hírek

2 órája

Hamis jogsit villantott a román motoros a hajdú-bihari határon, meg is lett a következménye

A határőröknek feltűnt, hogy valami nincs rendben a papírral. Az is megvan, hogy a férfi milyen büntetést kaphat a közokirat-hamisítás miatt.

Haon.hu

Vádat emeltek Berettyóújfaluban egy román férfi ellen, aki hamis jogosítvánnyal akarta átlépni a határt még májusban. A hamisított okmányt a határőrök felismerték, az elkövetőnek közokirat-hamisítás miatt kell a bíróságon felelnie, közölte kedden a vármegyei főügyészség.

Közokirat-hamisítás miatt vették elő a román motorost
Közokirat-hamisítás miatt vették elő a román motorost
Forrás: illusztráció / Napló-archív

A vádirat szerint május 2-án este a férfi az egyik magyar-román határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre motorjával. A járművet csak „A” járműkategóriára vonatkozó engedéllyel lehet vezetni, amivel a férfi nem rendelkezett, ezért a határőröknek egy hamis szerb okmányt adott át, ami valótlanul azt tartalmazta, hogy az elkövetőnek motorkerékpárra is van jogosítványa – írta az ügyészség.

A határellenőrzés során azonban kiderült, hogy az okirat hamisítvány, ezért azt elvették a határőrök, a férfival szemben pedig büntetőeljárást kezdeményeztek.

Felfüggesztett börtönt kaphat a közokirat-hamisítás miatt

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a férfit közokirat-hamisítás bűntettével vádolja, és indítványozta, hogy a Berettyóújfalui Járásbíróság vele szemben, tárgyalás nélkül,  büntetővégzés meghozatalával felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a hamis okmányt pedig kobozza el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában