Ügyeleti hírek

2 órája

Egymást érték a balesetek pénteken Hajdú-Biharban

Hármas karambol, árokba borult autó, roncsba szorult sofőr – hogy csak néhányat említsünk.

Haon.hu

Egymást érték a balesetek pénteken Hajdú-Biharban

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Több balesethez is riasztották a tűzoltókat pénteken – közölte portálunkkal a vármegyei katasztrófavédelem. Mint írták, először Bököny és Téglás között történt közúti baleset, mely során egy autó az akácfasornak ütközött, a sofőr beszorult a roncsba. A szakolyi önkormányzati, a bökönyi önkéntes és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a területet megtisztították és kiszabadították a roncsból a vezetőt feszítővágó segítségével. A tűzoltók a sérültet átadták a mentőszolgálat unkatársainak, akik kórházba szállították őt.

Egymást érték a balesetek pénteken Hajdú-Biharban
Egymást érték a balesetek pénteken Hajdú-Biharban
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

Hajdúnánás közelében egy autó lesodródott az útról és a tetejére borult, a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az egység átvizsgálta és áramtalanította a járművet, a mentőszolgálat az autó két utasát kórházba szállította.

A 48-as számú úton két autó ütközött össze, a helyszínre a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, majd áramtalanították a járműveket. Később Tépe közelében is baleset történt, itt is két autó ütközött össze. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket.

Debrecenben, a Mikepércsi út és a Szabó Kálmán utca kereszteződésben is baleset történt péntek éjszaka. Három autó ütközött össze, a város tűzoltóinak át kellett vizsgálni a járműveket, majd áramtalanították azokat. A baleset miatt a mentőszolgálat öt embert szállított kórházba.

Többfelé is szükség volt még a tűzoltókra

Pénteken egy úttestre szakadt faág miatt riasztották a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat. Hajdúhadház közelében egy faág a forgalmat akadályozta, a tűzoltók kézi erővel távolították el az ágat. Lehasadt egy fűzfa ága és fennakadt egy elektromos vezetéken Balmazújvároson, a Dózsa György utcában. A balmazújvárosi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Egy nyolc méteres fa gyökerestől kifordult és veszélyeztette a közlekedést a debreceni Böszörményi úton, ezért a tűzoltók eltávolították a fát motoros láncfűrésszel.

Egy macska egy zártszelvényre ugrott, amely megsebesítette, emiatt riasztották a tűzoltókat a debreceni Poroszlay útra késő este. A debreceni egység kéziszerszámmal eltávolította a zártszelvényt és a macskát átadta a gazdájának, így ő orvoshoz tudta vinni az állatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában